Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så gör du glass, sorbet och frozen yoghurt – på 30 minuter

Slipp stå och vänta på glassbilen eller stressa till mataffären innan stängning.
Att göra hemmagjord glass är enklare än vad man kan tro.
Med en professionell glassmaskin kan du skapa frysta desserter direkt hemma i köket – här är utrustningen du behöver.

Du hittar fler glassmaskiner på Amazon.se

Glass är en given del av sommaren. Det finns alltid tillfälle att äta glass, oavsett om det är pinnglass, strutglass eller marängsviss – eller det kanske somrigaste av allt: vaniljglass och jordgubbar. 

Hur mysigt det än är att promenera till kiosken eller din lokala mataffär och köpa glass, finns det en viss charm i att tillaga egen glass hemma i köket. Och för någon som aldrig har gjort hemmagjord glass förut kan det kanske verka lite överväldigande. Vad är till exempel skillnaden på gelato, glass och sorbet? Och behöver jag en separat maskin för alla dessa tre? Svaret på den sista frågan är nej. Många glassmaskiner är nämligen anpassade för att tillaga både glass, sorbet, gelato och till och med frozen yoghurt, vilket gör att du kan investera i en enda maskin. Skillnaden mellan dessa olika typer av frysta desserter är heller inte särskilt krånglig. Vi har satt ihop en liten lathund som på ett väldigt översiktligt sätt skiljer på dessa varianter. 

Det här är skillnaden på glass, gelato och sorbet

– Gelato: mindre luft, mer mjölk, oftast ingen grädde

– Glass: mycket luft, mindre mjölk, mycket grädde

– Sorbet: ingen grädde, ingen mjölk, består av fryst frukt- eller bärpuré och sockerlag.

Fyra glassmaskiner som hjälper dig att skapa riktigt god glass

Musso Lussino Mini

Prisklass: Hög 

Om du är ute efter glassmaskinernas glassmaskin, är Musso Lussino Mini valet för dig. Glassmaskiner från Musso räknas som något av det bästa marknaden har att erbjuda när det kommer till just kompakta glassmaskiner. Med Musso Lussino Mini kan du skapa frysta desserter på bara 30-40 minuter. 

 

Gelato Ice Cream Professional 

Prisklass: Mellan

Skapa frusna desserter på endast 35-45 minuter med glassmaskinen Gelato Ice Cream Professional från Cuisinart. Det här är en helautomatiskt glassmaskin med två mixblad – en för glass och en för gelato. Allt du behöver göra är att förbereda smeten och sedan sköter maskinen resten av jobbet. 

Severin Glassmaskin 

Prisklass: Låg 

En glassmaskin i praktisk design som tillagar både glass, frozen yoghurt och sorbet – på mindre än 30 minuter. Severin glassmaskin har en innovativ Varm & Kall-funktion som möjliggör att det även går att tillaga vanlig yoghurt i maskinen. Det ingår även en receptbok full med smaskiga recept på glass, sorbet, frozen yoghurt och yoghurt. 

KRUPS Perfect Mix Glassmaskin 

Prisklass: Budget

Tillaga söt glass eller syrlig sorbet med KRUPS Glassmaskin. Maskinen är utrustad med en LCD-display som visar tillagningstiden och som blinkar när glassen är klar, den har även automatisk avstängning vilket gör att det enda du behöver fokusera på är att fixa själva smeten. 

Letar du efter recept på frusna desserter? Här hittar du ett stort utbud av receptböcker 

Läs mer: 

Så lätt lyckas du med grillad lax – alla knep

Äkta napolitansk pizza i hemmet – så gör du