Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så gör du vårfint hemma – med ekologiska rengöringsmedel

Våren går i ljusets tecken, gröna toner och glada miner.
Men vårmånaderna kännetecken också av ett slags kollektivt behov av att rensa ut och städa undan.
Och det går faktiskt att vårstäda hemma med omtanke för naturen.

Utforska utbudet av hållbara produkter på Amazons hemsida här

Hållbart diskmedel från Five Oceans

Det har aldrig varit enklare att städa hemma. Det finns oändligt många medel, sprayer och huskurer för att råda bot på smuts. Men det har faktiskt heller aldrig varit enklare att städa grönt, det vill säga ekologiskt. Ett exempel är det svenska varumärket Five Oceans diskmedel och flytande tvättmedel. De är både veganska, hållbara till innehåll och förpackning samt producerade i Sverige. Med deras rengöringsprodukter får du ett skinande resultat samtidigt som du håller smutsen borta från naturen. 

Traditionellt diskmedel kan många gånger innehålla allergena parfymer, konserveringsmedel och ämnen med långvarig miljöeffekt. En del diskmedel tvingas därför ha varningstext på baksidan av flaskan där det står ”skadliga långtidseffekter för vattenlevande organismer”. Vi vill ju ha både jorden och disken ren, välj därför diskmedel med omsorg.

En del diskmedel kan även innehålla hormonstörande ämnen, Benzyl salicylate, ett ämne som används som en tillsats till parfymämnen.

Läs mer: Bästa städtipsen – till dig som hatar att städa

Att istället välja ett mer hållbart alternativ istället för de storsäljande jättarna på marknaden kan göra stor skillnad i längden. Diskmedlet från svenska Five Oceans har 100% vegansk formula och är inte testade på djur. Flaskan är dessutom gjord av 100% återvunnen plast. 

Även mot dina händer är diskmedlet från Five Oceans snällt då den innehåller hudvänliga tensider som skyddar och bevarar handens hudbarriär samt anti-irriterande högkvalitativ havre som har mjukgörande och lugnande egenskaper och ett hudnära pH-värde.

Diskmedlet tummar inte heller på att räcka länge så som storsäljande miljöbovar gör. Endast 2ml diskmedel per disk behövs.

 Hållbart tvättmedel från Five oceans

Five Oceans har producerat ett flytande tvättmedel med hållbara och återvunna ingredienser. Den har en 100% vegansk formula och flaskan är gjord av 100% återvunnen plast. Produkten är utvecklad och producerad av Svenska Krämfabriken i Dalarna, Sverige.

Fler hållbara städprodukter till ditt hem

Köksrengöring

Den här köksrengöringen är certifierad i enlighet med ECOGARANTIE strikta riktlinjerna och innehåller inga skadliga kemikalier. Samtliga ingredienser är 100%  biologiskt nedbrytbara  samt hud- och miljövänliga. Produkten rengör köksytor och diskbänkar med hjälp av apelsinoljans naturliga fettlösningskraft och lämnar en behaglig och fräsch citrusdoft. 

Diskmedel

Närproducerat är “the way to go” om man vill slå ett slag för naturen. Det här diskmedlet, som är utvecklat och producerat av Svenska Krämfabriken i Dalarna, Sverige, är ett utmärkt exempel på en grön produkt. Diskmedlet är innehåller hållbara och återvunna ingredienser och är 100% veganskt. Flaskan är dessutom gjord av 100% återvunnen plast. Den är även snäll mot huden och har en dryg formula. 

Sköljmedel

Det kan vara svårt att hitta en sköljmedel som är bra både utifrån ett hälsoperspektiv och ett miljöperspektiv. Softlan Sköljmedel uppfyller båda dessa och är ett växtbaserat sköljmedel 89% biologiskt nedbrytbart. Det består av ingredienser från hållbara källor med naturliga ursprung. Sköljmedlet är dermatologiskt testat och passar även den med känslig hud. Kommer i en återvinningsbar flaska som är tillverkad av 100 % återvunnen plast.

Flytande tvättmedel 

Five Oceans har producerat ett flytande tvättmedel med hållbara och återvunna ingredienser. Den har en 100% vegansk formula och flaskan är gjord av 100% återvunnen plast. Produkten är utvecklad och producerad av Svenska Krämfabriken i Dalarna, Sverige.

WC Rengöringsmedel 

Att hålla toaletten ren är inget man kompromissar om. Däremot går det att välja produkter som är snällare mot miljön samtidigt som de gör sitt jobb. Den här toalettrengöringen har en doft av tall och salvia som kommer från 100% eteriska oljor och botaniska ingredienser. Medlet är gjort av 97% växtbaserade ingredienser utan färgämnen, blekmedel eller syntetisk parfym. 

Spana in fler städ- och tvättprodukter här

Läs mer: 

Fyll på hushållsförrådet – här är prylarna till bäst pris

Organisera ditt hem – förenkla vardagen med smarta lösningar