Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så håller du bilen fin under höstrusket

Det är inte bara utsidan som räknas.
I bilen är insidan – interiören – minst lika viktig.
Här listar vi tio bilvårdsprodukter som håller ditt rullande fordon lite extra fin under hösten och vintern.

På Amazon.se kan du hitta allt du behöver för att hålla bilen i fint skick

Att sköta om sin bil är en bra investering på sikt. Inte minst om du har som avsikt att sälja den någon gång i framtiden.

Men med handen på hjärtat: hur ofta dammsuger, rengör, polerar, sprayar, borstar, schamponerar och tvättar du din egen bil?

Nu skyller du på okunskap och ointresse…? Det är lättare än du tror att hålla bilen glänsande både interiört och exteriört. Det gäller bara att du bygger på dig ett förråd med effektiva bilvårdsprodukter som på allvar kan förenkla din vardag.

Här tipsar vi om tio produkter som får din bil att kännas rekondad, klar och superfräsch på nolltid.

Mikrofiberdukar
Pris: 299 kronor
Dammig instrumentbräda och smuts på ratten? Investera i ett tolvpack med mikrofiberdukar som får bort ludd, lort och kladd på nolltid. Interiörvård ska vara enkelt, och med ett gäng dukar i bakluckan kan du inte skylla på att du inte har tid att hålla det snyggt och prydligt i bilen.

Här kan du köpa mikrofiberdukar

Rengöringsspray
Pris: 159 kronor
Med denna spray i bilvårdsarsenalen blir städningen extra smidig, oavsett om du behöver radera oönskade spår på innertaket, golvmattorna, dörrbeklädnaderna eller i bagageutrymmet. Den torkade och ingrodda smutsen löses upp och det luktar dessutom lite godare i bilen. Spraya bara på medlet på en slät mikrofiberduk och torka av de ytor du behagar.

Här kan du köpa rengöringsspray

Papperskorg
Pris: 219 kronor
Äppleskrutt, tomburkar och gamla servetter hör inte hemma i baksätet eller på golvet. Med denna hopfällbara papperskorg, som lätt kan hakas av och på, håller du ordning efter dig. Du behöver inte vara orolig för spill; insidan är täckt av ett vattentätt och läckagesäkert foder som kan rengöras och tvättas. Papperskorgen är utrustad med två nätfickor som även kan användas som förvaringsplats för exempelvis servetter och snacks.

Här kan du köpa en papperskorg

Borstset
Pris: 116 kronor
I fem olika storlekar kommer detta set med rengöringsborstar som även innehåller en duk och en dammtrasa. Denna produkt är avsedd för dig som är noggrann och inte nöjer dig med att damm och smulor får ligga kvar i svåråtkomliga hörn eller mellan säten. Funkar även om du vill passa på att rengöra bland hjul och fälgar. De mjuka borstarna är tillverkade av fin fiber och nylonmaterial, och du behöver inte oroa dig för repor på oönskade ställen.

Här kan du köpa ett borstset

Luftrenare
Pris: 655 kronor
Ingen vill ha oönskade odörer i sin egen bil. Fukt och svett kan orsaka lukt i bilens ventilations- och klimatanläggning. Men det finns en lösning – luftrenare kan skydda mot partiklar som bakterier, pollen, damm, rök och allmänt illaluktande stank.

Här kan du köpa en luftrenare

Strålkastarrengöring
Pris: 221 kronor
Upplever du att det blir allt svårare att köra bil i mörker? Då är du knappast ensam. Försämrat mörkerseende kan bero på ett synfel som du tidigare har kunnat kompensera för. Men förklaringen kan också vara betydligt simplare. Kanske behöver linserna för strålkastare (samt blinkers, dimljus och baklyktor) lite kärlek? Ett billigare och smartare alternativ än att köpa nya lyktor i parti och minut.

Här kan du köpa strålkastarrengöring

Tvätthandskar
Pris: 260 kronor
Nog kan det vara bekvämt att köra in i en tvätthall och låta det helautomatiska programmet lösa resten? Men allra skönast – med handen på hjärtat – är förstås att göra jobbet själv, åtminstone efteråt. Med denna allroundhandske av mikrofiber, som absorberar upp till sju gånger sin egen vikt, är det busenkelt att rengöra känsliga ytor. Har två sidor och säljs i fempack.

Här kan du köpa tvätthandskar

Bildammsugare
Pris: 514 kronor
Denna effektiva dammsugare med fem meter kabel gör att du når alla delar av din bil inklusive bagageutrymmet. Grus, sand och brödsmulor blir ett minne blott. Optimalt för trånga utrymmen.

Här kan du köpa en bildammsugare från Black & Decker

Polermedel
Pris: 260 kronor
Polermedlets okrönta konung har fyra gånger om prisats på World’s Polish of the Year Award. Vill du ta bort mindre repor och återställa glansen på alla typer av lack behöver du inte leta vidare. Enlitersflaskan räcker långt.

Här kan du köpa polermedel

Bilschampo
Pris: 323 kronor
I likhet med håret behöver bilen en ömsint behandling. Ett hybridschampo löser upp och avlägsnar envisa fläckar, och hjälper till att bibehålla glansen på lacken.

Här kan du köpa bilschampo

Fler bilvårdsprodukter kan du hitta på Amazon.se