Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så här skyddar du ditt husdjur i värmeböljan

Sommarvärme är härligt, men ibland kan det bli för mycket av det goda. När kvicksilvret börjar närma sig 30 blir värmen en plåga för både människor och djur. Men det finns sätt att hjälpa dina fyrfota vänner att klara en värmebölja.

Äntligen kommer Prime Day till Sverige! Passa på att bli medlem redan idag, för att kunna ta del av alla grymma erbjudanden. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

När det blir för varmt så svettas vi människor för att kyla ner oss. Men det gör inte hundar och katter. Hunden reglerar sin temperatur genom att flåsa och svettas lite genom trampdynorna. Katten svettas också genom trampdynorna och kan till viss del svalka sig genom att med tungan fukta sin päls. 

Men generellt är de mycket sämre på att klara värmeböljor än vi människor, så vi behöver hjälpa dem. Här är några tips och prylar som skyddar dina fyrfota vänner från värmeslag.

Inomhus

Se till att dina rum är någorlunda svala genom att dra för gardiner och ordna med luftväxling genom att hålla några fönster öppna. Badrumsgolvet är ofta den svalaste platsen i hemmet, så se till att djuren kan gå in där och lägga sig.

En kyldyna är också ett bra sätt för katter och hundar att hålla sig svala. De innehåller en tryckreagerande kylgel som som gör mattan mellan fem och sju grader kallare än omgivningen. Här är ett par exempel:

Lauva Kyldyna för husdjur

Fippy Kylmatta för husdjur

En fläkt är också ett bra sätt att hjälpa husdjuren att hålla sig svala. Som till exempel någon av de här:

BIONAIRE BSF002X bordsfläkt

Clatronic Tornfläkt

Något som hjälper såväl människor som djur väldigt effektivt är luftkonditionering. En flyttbar mindre air condition-anläggning i sovrummet ger både dig och din djur en behaglig nattsömn. Dessutom är det skönt att veta att din hund eller katt är behagligt sval om du måste lämna hemmet utan dem några timmar. 

TURBRO Greenland 7 000 

TROTEC Luftkonditionering

Utomhus

När du och dina djur är utomhus är det två saker som är viktiga: skugga och vatten. Om du inte har naturligt skuggiga platser på tomten så kan du fixa sådana med hjälp av parasoll eller soltält. 

HINAA Pop Up Beach

Sekey® Parasoll 

Vatten behövs både som dryck och för svalka. Katter är som bekant måttligt intresserade av att bada, men de flesta hundar tycker om att plaska. En hundpool kan hjälpa, se bara till att den inte står direkt i solen så vattnet blir varmt.

Toozey Hundpool

Med en hundfontän som leksak blir hunden både road och avsvalkad:

Pet Dog Water Spray

Katter verkar uppskatta porlande vatten. En kattfontän för dricksvatten kan locka katten att få i sig lite svalkande vätska:

Kattfontän 3.2L

På rörlig fot

Vare sig du är ute på promenad eller är på resande fot, finns det sätt att underlätta för dina djur att hålla värmen borta. När du reser med katten kan du till exempel använda en kattväska med inbyggd fläkt för optimal kattkomfort:

Cat Capsule Carrier

Du ska naturligtvis undvika att motionera din hund under dygnets varmaste timmar, men om du absolut måste så bör du skaffa ett kylhalsband eller kanske till och med en kylväst för hunden.

Geranium kylhalsband

POPETPOP Kylväst 

Tänk slutligen på att aldrig lämna din hund eller katt i bilen när det är varmt. Varje år dör husdjur när temperaturen i bilen blir för hög. 

Fler prylar för dina fyrfota vänner hittar du på Amazon.se

Läs mer: 

Fortsätt motionera med hunden i sommar – med enkla knep

Kattleksaker – sysselsätter du din katt tillräckligt?