Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så inreder du trädgården rätt

Trädgård är mer än buskar, träd och gräsmatta. Genom att inreda din trädgård så kan du utnyttja den maximalt under sommaren. Här får du sex tips för den perfekta sommarträdgården.

Äntligen kommer Prime Day till Sverige! Passa på att bli medlem redan idag, för att kunna ta del av alla grymma erbjudanden. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

Sommaren är den bästa tiden att njuta av trädgården. Men funkar din trädgård för alla väder och alla dina behov? 

Precis som bostaden behöver trädgården inredas för att den ska kunna utnyttjas maximalt. Vi går igenom hur du möblerar din trädgård optimalt.

1. Olika rum

Även om en trädgård sällan har några väggar, så kan du bygga upp olika rum som fyller olika behov. Du behöver till exempel en plats att vistas när det är svalt men soligt, en plats där du kan vara när det är riktigt varmt och soligt, en plats där du kan vara när det duggregnar och kanske en plats där du kan vara när den svara sensommarnatten lägger sig.

Studera din trädgård och kolla hur solen rör sig över den. Finns det någon plats där det är skugga när solen står som högst? Finns det någon plats där du har lä när det blåser? Finns det någon plats där du kan sätta upp ett tak som skydd för regnet? 

2. Olika behov

För att du ska kunna trivas ordentligt i din trädgård behöver du minst tre rum. Ett för uteätande, ett för att vila, lyssna på radio eller läsa. Och slutligen en loungedel för samvaro. Rummen bör vara tydligt avskilda från varandra och den effekten kan du skapa med hjälp av odlingslådor, rabatter eller spaljeer. Du kan också göra det med olika typer av “golv”, men det kommer vi in på lite längre ner. Här är några exempel på “rumsavskiljare”:

vidaXL Odlingslåda med golv

Relaxdays Spaljé

Trädgårdsplanterare med spaljé 

3. Matplatsen

Matplatsen bör helst inte ligga för långt från huset, eftersom du ska bära ut dukning och mat dit. Om matplatsen ligger för långt bort kommer du att dra dig för att använda den. Satsa på bekväma stolar så du och eventuella gäster kan sitta länge och njuta. Som exempelvis de här:

8-sits rotting trädgårdsmöbler

YRRA 5 delar

Tidyard 7-TLG

4. Vilrummet

Här ska du satsa på skugga för varma lata dagar. Sök skuggan under ett träd eller parasoll.

Vilrummet kan vara en hängmatta, vilstolar eller däckstolar. Här är några exempel:

SONGMICS hängmatta för två

JIAGOA Vikbar vilstol

Spetebo Däckstol Manhattan

5. Loungedelen

Det här är en plats för samvaro med en eftermiddagsdrink före maten, kaffe och sommartårta eller champagne och chips. Möblerna ska vara bekväma och ett stort parasoll ger en välbehövlig skugga. Här är några bra exempel:

Tidyard

Keter Corfu

AYNEFY Parasoll

6. Golv

En sak som verkligen lyfter rumsindelningen i din trädgård är att skapa golv vid uteplatserna. Sten eller grus spelar egentligen ingen roll, utan du kan välja vad du tycker är snyggast. Vilrummet i din trädgård ska inte ha något golv. Där vill du känna gräs under fötterna. Men vid matplatsen vill du ha ett jämnt underlag så bordet inte vickar.

Amazon.se finns väldigt mycket mer att välja mellan när du vill skapa den bästa sommarträdgården.

Läs mer:

Piffa upp hemmet till budgetpris – inredning under 500-lappen

Det trendiga rengöringsmedlet – som gör smutsjobbet åt dig