Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så kokar du perfekta ägg – och så serverar du dem

Löskokta, krämiga eller hårdkokta. Beroende på hur du vill ha dina ägg gäller det att hålla koll på tiden.
Med påsken runt hörnet kan det vara trevligt att servera äggen i festliga koppar – som dessa färgglada keramik-äggkoppar från Bloomingville.

Handmålade äggkoppar från Bloomingville 

Handmålade äggkoppar i keramik från Bloomingville. Kopparna tillhör serien Carla och är designade i Danmark. Varje förpackning innehåller 4 stycken äggkoppar. 

Du hittar fler produkter från serien Carla på Amazon

Visste du att koktiden avgörs beroende på om ägget kokas upp i kallt vatten eller om det läggs ner direkt i kokande vatten samt hur stort eller litet ägget är? Koktiden beror såklart också på hur du vill ha dina ägg – löskokta, krämiga eller hårdkokta. Men om vi utgår från att vi har ett normalstort ägg så ser koktiden ungefär ut så här: 

Kallt vatten:

2-3 minuter löskokt

5-6 minuter krämigt

8-9 minuter hårdkokt

Kokande vatten:

4-5 minuter löskokt

7-8 minuter krämigt

9-11 minuter hårdkokt

Det skiljer alltså ungefär 3 minuter beroende på om äggen kokas upp med kallt vatten eller läggs ner i kokande vatten. Och när äggen är färdigkokta är de redo att serveras – med fördel i en festlig äggkopp till påsklunchen. Här är 5 dekorativa äggkoppar till påskens alla måltider.

Vita äggkoppar från WW Style 

Vita, keramikäggkoppar med dekorativa hönor. Varje förpackning innehåller 4 äggkoppar. 

Färgglada äggkoppar från Platinux 

Färgglada äggkoppar i glas. Säljs i 6-pack – perfekt till påsklunchen!

Läs mer: Dekorationerna som lyfter påskdukningen

Äggkoppar med kaninmotiv 

Eleganta keramikäggkoppar med gulligt kaninmotiv. Säljs i 2-pack. 

Randiga äggkoppar från City to Cottage 

2 stycken handmålade keramikäggkoppar i marinblått och vitt – Roliga och robusta, färgglada och udda – för en trevlig matupplevelse.