Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så lätt lyckas du med grillad lax – alla knep

Gott, nyttigt och framförallt extremt enkelt.
Varför inte lägga lax på grillen i sommar?
Här är knepen och prylarna du behöver.

Spana in allt till grillsäsongen här

Vi svenskar älskar att grilla och vi älskar att äta fisk – framförallt lax.

Att grilla lax är inte särskilt svårt, många skulle säkert säga det är enklare än kött då det oftast går betydligt snabbare.

Så vad ska du tänka på? Häng med i vår mini-guide nedan.

Så lyckas du med laxen

 

Förbered grillen och laxen

Tänd på i god tid så grillen blir rejält varm, ska du grilla direkt på gallret så ta bort det innan. Gallret bör smörjas in i olivolja så att laxen inte fastnar. Du kan även marinera laxen med samma marinad som till kött om du vill. Ett alternativ till att grilla direkt på gallret är att göra att knyte av aluminiumfolie med laxen i, så kommer den garanterat inte falla sönder. Då kan du även peta in härliga kryddor vitlök, örter eller varför inte fetaost? Skvätt lite olivolja i knytet för ökad saftighet.

Indirekt värme bäst

Grillar du en normaltjock skiva lax direkt på gallret ska värmen helst vara indirekt, alltså en bit från grillens allra varmaste plats. Grillningen tar cirka tio minuter, se till att grilla på skinnsidan. Är laxen inpackad i folie går det ofta lite snabbare, runt fem minuter. Även här ska du grilla indirekt. Laxen är klar när den håller 50-55 grader inuti, använd en grilltermometer.

Läckra tillbehör

En god laxmiddag från grillen kräver inga avancerade recept – koka lite färskpotatis, sparris och skär en skiva citron. Har du grillat i folieknyte med godsaker i funkar spadet från dessa utmärkt som sås. Varför inte avnjuta denna enkla och goda sommarmåltid med något gott att dricka på finporslinet.

Hitta fler tillbehör till grillen här

Läs mer:

Så gör du sommarens bästa smash burger

Undvik de vanligaste misstagen vid förvaring av vin

Äkta napolitansk pizza i hemmet – så gör du