Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så lyckas du med hälsosmoothien

När plugget eller jobbet åter står för dörren och det är dags att åter få ihop livspusslet. Då kan det ibland vara ett nödvändigt ont att ta frukosten eller lunchen på språng. Det kan ibland innebär en bulle eller en påse salta nötter, vilket är goda snacks men inte det optimala för att knopp och kropp ska hålla en hel arbetsdag. Att mixa en egen smoothie är både ett mer ekonomiskt och hållbart sätt för dig att äta på språng.

Hitta en blender som passar dig på Amazon.se

Att mixa sin lunch och frukost sparar tid i dubbel bemärkelse, dels i tillagning och att du kan svepa smoothien när det passar dig bäst. På språng mellan möten eller med din favorit podcast i öronen på din lunchpromenad. Det är även ett smart sätt att boosta ditt matintag med frukt och grönt.

Vitaminer, mineraler- och kolhydrater
En näringsrik smoothie innehåller både protein, kolhydrater och fett. Men är även boostad med vitaminer och mineraler. En bra bas för en proteinrik shake är kvarg som du mixar med en sked valfritt nötsmör, en banan, frysta jordgubbar och blåbär. Vill du vitaminboosta kan du istället göra en smoothie på vatten, spenat, en skvätt ingefärsshot, en skvätt råpressad apelsin juice, mango och avokado. Är du riktigt hardcore på gröna smoothies så kan en smoothie på selleri, grönkål, gurka, citron, ingefära och spenat vara något för dig.

Vill du spetsa ditt smoothiegame ytterligare så finns det en hel värld av olika kosttillskott i form av spirulinapulver, hampaprotein, smaksatta proteinpulver och acaipulver. Men du kommer långt på att mixa ihop frukt och bär från din närmaste matbutik, eller kanske från din trädgård?

Recept grön supersmoothie
1 mogen avokado
1 grönt äpple
1 msk riven ingefära
3 dl bladspenat
1 1/2 dl frysta gröna ärtor
125 g fryst mango
2 msk färskpressad limejuice
3 dl kallt vatten
Recept från Icas tidning Buffé nr 1, 2020.
Mixa och du är redo att ta dig an höstens utmaningar.

Här är smoothiemixarna som räddar din vardag.

Philips blender, Avance Collection
Pris:
1 161 kr
Med en kraftfull 1 400 W-motor och en avancerad ProBlend 6 3D-mixningsteknik kan denna mixer krossa de envisaste isbitarna och korta ner tiden ytterligare för att få en slät smoothie att ta med på språng i en hektisk vardag. Både manuellt läge med olika hastigheter och förinställda program för smoothies och för iskross. Alla löstagbara delar kan diskas i diskmaskinen för att underlätta ytterligare. En något dyrare blender men med den extra touchen. Två shakes medföljer.


Här kan du klicka hem smoothieblendern

Philips råsaftcentrifug, Avance Collection
Pris:
1440 kr
Om du vill satsa på juicer så kan en råsaftcentrifug vara alternativet för dig. Med en FiberBoost funktion så kan man göra en egen färskpressad juice och på så vis tillsätta mer grönsaker i sin kost. Inmatningsrör på 80 mm som gör att de flesta sorters frukt och grönt inte behöver skäras upp för att passa i juicemaskinen. Med en motor på 1100 watt möjliggör mixning av de allra hårdaste ingredienserna utan problem – till och med hela rödbetor eller knippen av morötter.

Här kan du klicka hem råsaftcentrifugen

Electrolux, Sportsblender
Pris: 290 kr
För dig som har en hektisk vardag där varje minut räknas kan en smoothieblender där behållaren även blir till din shake vara den optimala lösningen. Det enda du behöver göra är att lägga ingredienserna i din sportmixer, sätt fast de löstagbara knivarna, sätt fast flaskan och tryck på pulsfunktionen. De två plastflaskorna som medföljer är BPA-fria och stöttåliga. 300 watt.

Här kan du klicka hem smoothieblendern

Fler blenders kan du hitta här