Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så lyckas du med marsipantårtan – till fössta tossdan i mass

Fira den första torsdagen i mars med en hemmagjord prinsesstårta. Slå på stort och gör allt från scratch – med en bakmatta kan du kavla och forma marsipanen precis som du vill ha den!

Du hittar fler bakredskap på Amazon

Bakmatta i silikon

Kanelbullens dag, fettisdagens och kladdkakans dag. Ingen tar sina sina fikatraditioner – och temadagar – på så stort allvar som vi. Och snart är det dags igen. Den första mars firas smålänningarnas inofficiella högtidsdag, första tossdan i mass, med det klassiska bakverket prinsesstårta. Att göra en prinsesstårta, eller marsipantårta som det också kallas, innefattar många moment och kräver en hel del tålamod. Sockerkakan ska bakas, grädden ska vispas och marsipanen ska kavlas. Att få till det perfekt, runda  marsipantäcket kräver sin precision och då kan det vara till hjälp att ha en bakduk med utritade mått och former, som denna silikonbakmatta från Niboline. 

Runda tårtformar 

Som med de flesta klassiska bakverk dyker det upp nya varianter med tiden. Tänk bara på hur många varianter av semlor det finns! Det finns därför ingen anledning till varför du inte kan baka en prinsessbakelse istället, det vill säga en prinsesstårta i minivariant! Eller så anpassar du storleken efter hur många ni är som ska fira fössta tossdan i mass, till exempel med dessa bakformar i fyra olika storlekar. 

Måttskedar från Gastromax

Det är mycket som ska mätas under tårtbakets gång och då behövs det såklart måttskedar i olika storlekar. Detta set innehåller fem måttskedar i storlekarna: kryddmått (1ml), tesked (5ml), matsked (15ml), 1/2 decilitermått (50ml) och decilitermått (100ml). 

Slickepott i silikon från ANGGREK

En slickepott är både ett nödvändigt och hjälpsamt bakredskap för i stort sett all bakning. Den ser bland annat till att du kan skrapa ur den allra sista smeten ur skålen. 

Bakskålar med mätinstruktioner

Dessa bakbunkar, eller bakskålar som de också kallas, är utrustade med mätinstruktioner på båda sidorna och gummibotten på undersidan. Det gör det både lättare att mäta ut ingredienserna och håller bunken på plats. De kommer i ett set om 3 – i olika storlekar – och fungerar även utmärkt som serveringsskålar eller förvaring av mat. 

Modelleringsverktyg för tårtdekorationer

Kronan på verket är utan tvekan marsipanrosen. Med dessa modelleringsverktyg kan du själv skapa vackra rosor att dekorera din prinsesstårta med! 

Du hittar fler modelleringsverktyg för olika tårtdekorationer här

Läs mer:

Grönsaksskäraren – kökshjälpen du inte visste att du behövde

Multiverktyget för bakning, ljus och tvål