Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så mycket sparar du – med ett löpband, en cykel och några matlådor

Höga räntor, dyr bensin och restskatt – det är inte konstigt om det ekar lite tommare i plånboken än vanligt.
Som tur är finns det en hel del spartips som kan underlätta en ansträngd ekonomi – som att ta stadscykeln Stella till jobbet istället för att köpa ett SL-kort.

Du hittar ett stort utbud av cyklar på Amazon

Stella City Bike från Licorne Bike


Jämför pris på Prisjakt

 

Priset på SL-kortet har höjts varje år sedan 2016, och nu kostar ett månadskort för vuxna 970 kronor. Ett årskort landar på hela 10190 kronor och är lite billigare än att köpa månadsvis. Det är alltså en hel del pengar som går åt till kollektivtrafiken –men det finns faktiskt alternativ, och billigare sådana. 

Att cykla till jobbet, skolan eller träningen är ett betydligt billigare färdmedel än att åka kollektivt. Genom att välja en cykel, som denna moderna stadscykel från Licorne Bike, kan du spara flera tusenlappar samtidigt som du får vardagsmotion och frisk luft på köpet. Stella City Bike är den perfekta stadscykeln och har ett högkvalitativt växelsystem som ger optimal körkomfort och en säker och behaglig körupplevelse. Den blandar både stil och funktion tack vare sin moderna och unika design i kombination med högkvalitativa material. Att välja den här cykel framför ett SL-årskort gör att du sparar 7190 kronor. 

Löpband med Bluetooth-funktion 


Jämför pris på Prisjakt

 

Att träna på gym är relativt vanligt och populärt, men det är en kostsam träningsform – ett gymkort brukar kosta mellan 4000-6000 kronor per år. Det absolut billigaste alternativet är såklart att träna utomhus, men när vädret inte samarbetar eller när tiden helt enkelt inte räcker till för leta upp ett bra utegym eller en tillräckligt lång löpsträcka – då är det perfekt med ett gåband hemma. 

Det här elektroniska, hopfällbara löpbandet från Nero Sports är den perfekta lösningen för dig som vill hålla igång träningen utan att vara låst till gymmet eller beroende av vädret. Löpbandet har bluetooth-anslutning, justerbar lutning (3 nivåer), Quick Start-alternativ med olika mätverktyg (tid, hastighet, avstånd, kalorier) samt 12 automatiska program och manuellt läge. Du kan även loggar din träning under passets gång och registrerade användare kan logga in i efterhand för att se sin träningshistorik. Så genom att investera i ett löpband från Nero Sports kan du spara mellan cirka 600-2600 kronor per år.  

Läs mer: Kom i form till sommaren – träningskläderna du måste ha

12-pack matlådor

Det kanske lättaste spartipset måste ändå vara matlådor. Genom att äta matlådor istället för att köpa lunch kan du spara cirka 1320 kronor i månaden*, räknat på att du äter lunch ute fem dagar i veckan under en månads tid, där en utelunch kostar runt 95 kr och en medtagen lunch 29 kr (enligt Konsumentverket). Och om du är ute efter en hållbar och långsiktig förändring är det lika bra att köra på fullt ut med matlådor – och investera i ett 12-pack matlådor från Belle Vous. Lådorna är tillverkade av propylenplast och innehåller varken BPA, ftalater eller andra giftiga ämnen. Lådorna kommer i tre olika storlekar och är säkra att använda i mikro, frys och diskmaskin. 

Läs mer: Praktiska matlådor – för grönare och godare måltider