Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så ofta ska du tvätta dina sminkborstar

Låt inte ditt smink och tillhörande verktyg bli bakteriehärdar.
Nu reder vi ut den en gång för alla: så ofta bör du rengöra dina sminkborstar.

På Amazon hittar du ett stort utbud av kvalitetsprodukter för din hud

En sminkväska varierar i innehåll men för den som använder basvarorna concealer, foundation, higlighter, rouge och ibland ögon- och brynskugga har antagligen en hel del borstar, penslar och svampar i sin samling.

Bakterier kan ge inflammerad hy
När du plockar upp produkt med din borste för att applicera det i ditt ansikte så fastnar, varje gång, en del av produkten kvar i borsten. Det här blir lätt en magisk plats för bakterier att frodas i. Och om du inte rengör dina verktyg så kan du räkna med att det inte bara är en snygg makeup du lägger i ditt ansikte, utan också några extra gäster som lätt kan leda till inflammation och utslag.

Men hur ofta ska man tvätta sina sminkborstar egentligen? En del menar att du ska rengöra dem efter varje användning. Det är antagligen det allra säkraste sättet att hålla bakterierna borta. Men en lite mer rimlig rutin är att, om du sminkar dig varje dag, tvättar dina sminkborstar en gång i veckan.

Så tvättar du dina sminkborstar
Om dina borstar är av syntetmaterial, alltså inte riktigt hår, så kan du faktiskt använda diskmedel och ljummet vatten. Men allra bäst är ändå att använda anpassad rengöring till just den typen av redskap. Viktigt är att du är varsam under rengöringen och att de får torka på plan yta, gärna på en handduk.

Köp ett nytt set med borstar från Maange

Köp schampo för dina sminkborstar här

Här finns verktyg för renare sminkverktyg

Här hittar du rengöringsspray från WT-DDJJK

Köp en liten tvättmaskin för dina sminkborstar här

Vill du bläddra själv bland ett ännu större utbud – klicka då här