Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så organiserar du källare och förråd – med smart förvaring

Det är inte jätteroligt under tiden, men visst känns det skönt när det är klart? Organisera källare och förråd med smarta förvaringslösningar – och slipp ångest inför varje vårstädning.

Du hittar allt inom förvaring på Amazon 

Våren är den tid på året där suget efter att rensa, städa och organisera verkar blomstra som allra mest. Många bostadsföreningar har inplanerade städdagar, så kallad “vårstädning”, där de boende hjälps åt att fixa och dona i föreningens alla gemensamma utrymmen. Många passar då även på att rensa hemma – både i garderober, förråd och källare. Men innan man drar igång ett sådant städprojekt kan det vara bra att ha en plan. Hur förvarar man kläder på bästa sätt? Går det att använda vanliga kartonger? Och vad gör jag av extratäcken, kuddar och påslakan? 

Vi har satt ihop en guide med tips på hur du kan strukturera upp och organisera källare och förråd – för att förhindra att dina saker blir malätna, unkna och ihopsjunkna. 

Transparenta förvaringslådor 

Dessa vattentäta förvaringslådor passar perfekt i förråd och källare. Lådorna skyddar mot fukt, damm, insekter och temperaturskiftningar som annars riskerar att förstöra eller skada innehållet. Att använda transparenta förvaringsboxar är också ett smidigt sätt att få en bra överblick över innehållet – på så sätt slipper du leta igenom alla lådor och sparar både tid och frustration. 

Förvaringsväskor för kläder

Det är vanligt att förvara vinterjackor och sommarkläder i källare eller förråd. Detsamma gäller för täcken, kuddar och sängkläder. Men det gäller att förvara dessa saker på rätt sätt, för att undvika att innehåller tar skada. För att motverka att dina textilier blir malätna och täckta av damm, kan du packa ner dem i dessa genomskinliga förvaringsväskor. På så sätt håller du de rena och fräscha tills dess att du behöver dem igen samtidigt som du håller ordning och reda på dina saker. 

Lådor för skoförvaring 

Hur förvarar man skor på bästa sätt? Det enkla svaret är torrt och mörkt, men vad många glömmer bort är att skor kan tappa formen – framför allt om de ligger nedtryckta i en flyttlåda eller staplade på varandra i en papperskasse. Ett enkelt sätt att förlänga livet på dina skor är att investera i förvaringslådor för skor – i skolådor. 

S-formade krokar i rostfritt stål 

Det finns flera sätt förvara saker än att stapla dem på varandra. Ett enkelt sätt att utnyttja små utrymmen är att hänga saker på väggar, i tak eller stänger. Lyckligtvis brukar vindar, källare och förråd vara utrustade med bra ställen att hänga saker på, vilket gör dessa krokar perfekta. 

Etiketter 

Efter att ha styrt upp källare, förråd eller kanske till och med vind, är det dags för the final touch. För oavsett om du har använt transparenta lådor eller inte, är det alltid en god idé att märka ut lådorna med etiketter – då vet du exakt var du har allt, inga frågetecken! 

Du hittar fler förvaringslådor, korgar och boxar här

Läs mer: 

Ordning och reda i köket – med förvaringssystem

Fem prylar som hjälper dig att bli kvadratsmart