Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så planerar du dina golfslag bättre

Vill du sänka dig i sommar? Vägen mot ett lägre handicap går ofta via bättre precision.
Den klockrena lösningen är lika enkel som genialisk.
Vi tipsar om sex utmärkta GPS-klockor i en växande och snårig produktdjungel.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av GPS-enheter för golf

Järnnia eller järnåtta? Vacklar du mellan två olika klubbor när det är dags för inspel kan det vara skönt att veta exakt hur långt det faktiskt är till flaggan. Att gå på magkänsla eller att förlita sig på 150-metersmarkeringar i periferin där borta på fairwayn tillhör det förflutna för många golfare som vill bara tryggt förvissade om avstånd och längder utan att behöva stega runt och mäta på egen hand.

Intresset för avståndsmätare i form av framför allt golfklockor har exploderat de senaste åren. Och visst känns det skönt att i realtid få reda på hur långt det är till krönet, vattenhindret och fairwaybunkern när det är dags att planera nästa slag?

Här tipsar vi om golfklockor som gör att du kan fokusera på svingen och inte på att vara matematiker på tee, fairwayn och i ruffen.


Garmin Approach S62
Pris: 5 234 kronor
Med sin 1,3 tum stora färgpekskärm är S62 cirka 17 procent större än sin föregångare. I GPS-läge är batteritiden upp emot 20 timmar lång, och i smartklockläge hela 14 dagar. Klockan visar vindhastighet och vindriktning, vilket underlättar ditt val av klubba och i vilken riktning du ska slå.

Virtual caddie-funktionen föreslår en klubba baserat på avståndet du normalt slår med just den klubban. Green View visar dessutom varje greens riktiga utformning, oavsett var du befinner dig på banan, och gör att du kan dra och släppa flaggan för mer exakthet. När du befinner dig i dolda vinklar talar PinPointer om för dig i vilken riktning flaggan står.

Klockan levereras med mer än 41 000 förinlästa golfbanor.

Här kan du köpa Garmin Approach S62.


Amba9
Pris: 2 740 kronor
GPS-golfklocka med 1,3-tumsskärm och lättanvända funktioner för alla golfare som vill ha mer precision i sitt golfspel. Är förinstallerad med cirka 36 000 internationella golfbanor. Avstånd till framkant, centrum och baksidan av greenen.

Fyll i det digitala scorekortet och håll koll på din score i realtid. Räkna med upp till tolv timmars batteritid.

Här kan du köpa Amba9.


Golfbuddy Aim W10
Pris: 2 699 kronor
Regn i luften? Detta är en vattentät golfklocka med inbyggd GPS som fungerar i alla väder, dessutom i snygg och praktisk design. Utrustad med digitalt scorekort och med tillgång till 40 000 banor i 170 länder. Zoomfunktionen är extra användbar när du vill skapa dig en bild av hur den dolda greenen ser ut inför inspelet. Visar avstånd till green, hål och olika hinder på banan. Tio timmars batteritid i ”golfläge”.

Här kan du köpa Golfbuddy Aim W10.


Bushnell Excel 2019
Pris: 2 399 kronor
Bluetooth-integrerad klocka som gör att du utöver att fokusera på golfen kan ta emot samtal, läsa SMS och kika in kalenderpåminnelser. Bra batteritid; brukar räcka i tre ronder innan det är dags för laddning. Optiskt monterad färgdisplay med automatisk ljusstyrkejustering. Välj mellan 35 000 banor runt om i världen. Avstånd till framkant, centrum och baksidan av greenen. En USB-laddningskabel inkluderas.

Här kan du köpa Bushnell Excel 2019.


Garmin G80
Pris: 5 586 kronor
Den första handhållna golfenheten med både GPS och inbyggd launch monitor, vilket innebär att du kan mäta klubbhuvudets hastighet, bollhastighet, svingtempo och avstånd. Stor 3,5-tums pekskärm som funkar även i starkt solljus. I övningsläget får du snabb återkoppling och kan utvärdera din sving på rangen innan du traskar bort mot första tee. Tävla mot en kompis på drivingrangen eller försök slå ditt eget personbästa tack vare en virtuell funktion. Green View visar varje greens riktiga utformning, oavsett var du befinner dig på banan, och gör att du kan dra och släppa flaggan för ännu bättre noggrannhet. 41 000 förinstallerade banor.

Här kan du köpa Garmin G80.


Izzo Swami 6000
Pris: 1 433 kronor
Vattentålig och prisvärd GPS-klocka som levererar pålitliga avstånd till framkant, centrum och baksidan av greenen, men ger dig också siffror på hur många meter det är till ett dogleg eller det hotande vattenhindret. Anteckna birdies, par och bogeys på det digitala scorekortet, och hitta din favoritbana mellan 38 000 inprogrammerade banor. 16 timmars batteritid. 

Här kan du köpa Izzo Swami 6000.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av GPS-enheter för golf