Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så råder du bot på benhinneinflammation

Vana löpare och idrottsutövare känner igen symptomen väl – framsidan eller insidan av underbenet värker, svider eller känns stel. Ett sätt att lindra och motverka besvären, som förmodligen beror på benhinneinflammation, är att välja rätt skor – som Asics löparsko Gel-Nimbus 23

Du hittar ett stort utbud av träningsskor för herr på Amazon

Löparskor till herr från Under Armour

Som vid alla typer av smärta som dyker upp i samband med träning är det första och främsta rådet att söka professionell hjälp hos en kiropraktor, naprapat eller sjukgymnast. Men det finns några saker du kan göra själv för att verka förebyggande och smärtlindrande. Du kan bland annat trappa upp löpningen långsamt och systematiskt, framför allt om du är en ovan löpare, för att motverka överansträning som i sin tur kan ge benhinneinflammation. Ett annat tips är att variera träningen och välja olika typer av konditionsträning som inte ger lika hög belastning. Ett sista tips att att välja rätt skor för dina fötter, och om du inte har koll på vad dina fötter behöver – ta hjälp av experter! Men en tumregel är såklart att välja skor som är anpassade för just löpning och som har bra stötdämpning och stabiliserar fötterna. 

De här skorna är framför allt anpassade för löpare som behöver lite extra stöd och dämpning. De är vadderade runt ankelpartiet och under plösen för en bekvämare passform och bättre känsla – de har även extra vaddering i hälen för ultimat dämpning. UA Micro G Pursuit BP har en mjuk innersula av Micro G-skum och en däckinspirerad yttersula i gummi, vilket resulterar i stötdämpande landningar, explosiva steg och maximala fotrörelser.   

Löparskor till herr från Asics 

Ge dina fötter lite extra kärlek med ett par fotriktiga löparskor från Asics. Asics Gel-Nimbus 23 ger bra stöd, har välsittande passform och andas extremt bra – det är en optimal löparsko helt enkelt. Dessa löparskor håller dina fötter svala under hela turen, tack vare ovandelen i mesh som bidrar till förbättrat luftflöde. Hälen består bland annat av det välkända Gel-materialet som gör att landningen blir lite mjukare och i kombination med en mellansula i Flytefoam får du en riktigt bra stötdämpning i hela steget – genom hela löpturen. 

Löparskor till dam från Asics 

ASICS PATRIOT 12 är för löpare som siktar på längre sträckor. De har en vadderad plös och häl – för komfort och bättre passform – samt en stötdämpande mellansula. De är också utrustade med ett hälstöd som hjälper till att justera foten, det vill säga att hålla fötterna raka och stabila under hela turen. Ovansidan består av mesh vilket förbättrar ventilationen och håller fötterna svala vilket kan vara en fördel under långa löpsträckor – framför allt under varma dagar. 

Löparskor till dam Under Armour 

UA W HOVR Sonic 4 skor från Under Armour är designad med med en kombination av HOVR och UA Charged Cushioning –resultatet är deras bästa responsiva dämpning på ett par löparskor hittills. Ovansidan består av meshtyg vilket ger ett bra luftflöde och håller fötterna svala. Skorna är utrustade med stötdämpande gummi under framfoten och slitstarkt gummi under hälen – för att etablera en mjuk och stabil kontakt med underlaget. 

Promenadskor för dam från Reebok 

Även om du inte löptränar är det viktigt att du har ett par bra skor på fötterna. Då är Reebok Ridgerider 6 GTX ett väldigt bra alternativ. Dessa walkingskor, eller promenadskor som det också kallas, är anpassade för vilken terräng som helst. Skorna har förstärkt tå, är vattentäta och ventilerande och har en kraftig yttersula med dobbar som ger bra grepp och bättre stabilitet. 

Du hittar fler löparskor för dam här

Läs mer: 

Hälsporre – så råder du bot på problemet

Utrustningen du behöver för löpningen i vår