Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så råder du bot på tennisarmbåge

Strålar, ömmar, värker och smärtar utsidan av armbågen? Då är risken stor att du lider av tennisarmbåge. Det kan göra skitont och besvären kan bli långvariga, men oroa dig inte. Det går att råda bot på - om du ändrar vissa beteenden.

Allt för rehab och träningsutrustning hittar du på amazon.se

Tennisarmbåge – vad är det? Jo, det är den överbelastningsskada som drabbar senfästena på din armbåges utsida. Det leder sällan till allvarliga problem, men du gör klokt i att bearbeta skadan snabbt. Men hur yttrar sig skadan? Skadan leder till smärta kring armbågens och ibland också underarmens utsida, då musklerna som lyfter handryggen uppåt belastas. Vid mer uttalade besvär kan det göra ont även vid vila och armen kan också smärta när du vill sträcka ut den. Så vilka drabbas oftast av tennisarmbåge? Naturligtvis kan det hända alla, beroende på hur mycket personen i fråga utsätter sin armbåge för överbelastning, men det är allra vanligast bland medelålders personer. 

Trots att prognosen är god kan besvären bli långvariga om ingen belastningsförändring görs och provocerande aktivitet fortsatt genomförs. Det finns bra egenvård i form av träningsprogram att göra samt att behandling kan hjälpa till att lindra besvär och snabba på läkning. Så vad behöver du göra?

Det här är vad du behöver utrusta dig med för att slippa din förbannade tennisarmbåge i framtiden

Armbågsskydd, Yamonic
Pris: 109 kronor

Genom ett armbågsstöd ser du till att avlasta armbågen i varje rörelse. Det fungerar lysande som en proaktiv lösning eller som ett skydd när du råkat ut för tendinit – eller tennisarmbåge som det också kallas. Tack vare att den här är justerbar kan du bestämma hur stor avlastning du önskar.

Här kan du köpa den här produkten

Armbågsskydd, Compress Pro
Pris: 185 kronor

För de som föredrar en skyddande sleeve istället för en justerbar version är Compress Pros modell ett bättre val. Det fördelar belastningen jämnt över hela längden, vilket resulterar i ett balanserat skydd. Enkelt och bra för dig.

Här kan du köpa den här produkten

2 st armbågsskydd, Copper Heal
Pris: 169 kronor

Copper Heal har, med den här produkten, tagit fram det smidigaste armbågsskyddet för golfarmbåge, tennisarmbåge och musarm. Du fäster de bara strax under armbågen, precis vid muskeln som löper längs underarmens ovansida. Strama åt så att de känns, men såklart utan att det går ont.

Här kan du köpa den här produkten

Muscle Roller, ShiftX4
Pris: 144 kronor

När du rullar den här muscle rollern över dina muskler släpper spänningar i, och omkring, muskelfästena. Det här är en investering i din hälsa, eftersom du bör bearbeta muskelspänningar med jämna mellanrum. Det frigör nämligen dopamin, som i sin tur gör att dig gladare.

Här kan du köpa den här produkten

Massage Roller, Calayu
Pris: 195 kronor

Den här massage rollern fungerar i stor sett på samma sätt som ovanstående. Dock finns det en väsentlig skillnad och det är att det här paketet innehåller ytterligare en variant: en till massage roller som är aningen lättare att använda på lår och nacke.

Här kan du köpa den här produkten

Vill du se ett större utbud av rehab-produkter?