Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så råder du bot på torr och kliande hårbotten

Att lida av torr och kliande hårbotten är allt annat är kul. Det kan finnas flera orsaker till en irriterad hårbotten och som ett första steg kan det vara värt att gå igenom dina hårprodukter. I den här artikeln tipsar vi om lugnande och djuprengörande produkter för en bättre hårhälsa.

Du hittar allt inom hårvård på Amazon.se

Finns det något mer  irriterande än en kliande hårbotten? Det går liksom inte att sluta när en väl har börjat. Som tur är finns det några saker du kan prova själv, innan du eventuellt söker professionell hjälp. Ett bra första steg är att se över dina hårprodukter – tar du verkligen hand om ditt hår och hårbotten så bra som du tror? Och vad kan du ändra på för att förbättra din hårhälsa? 

Vi har listat ett antal produkter som är speciellt anpassade för dig med torr och kliande hårbotten. Här finns allt från schampo till serum till hårolja – för att du ska hitta det som passar just ditt hår och dina bekymmer. 

Här är 6 produkter som hjälper dig med torr och irriterad hårbotten

Redken Scalp Relief

Kan ej hitta produkten.

Om du lider av torr och kliande hårbotten är det viktigt att du väljer ett schampo med egenskaper som lugnar. Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo är ett mjällschampo som rengör håret och hårbotten på ett varsamt sätt med lugnande effekt. 

Användning: Applicera produkten i vått eller torrt hår och massera in i hårbotten. Låt verka i fem minuter, skölj sedan ur noggrant. 

Ginger Scalp Care från The Body Shop

Ginger Scalp Care från The Body Shop är en hårvårdsprodukt för dig med torr hårbotten och skört hår. Genom att använda Ginger Scalp Care blir ditt hår starkare, mjukare och mer motståndskraftigt. Du kommer dessutom att få den där efterlängtade lena känslan ända ner till hårrötterna. 

Scalp Brush 

Att massera din hårbotten med en så kallad scalp brush är ett enkelt och effektivt sätt att rengöra håret. Genom att använda FReatech Scalp Brush rengörs håret på djupet och borstningen främjar även hårväxt och motverkar håravfall. 

Serum för hårbotten

Precis som vi skämmer bort vårt ansikte med återfuktande och lystergivande serum, behöver även vår hårbotten extra omvårdnad ibland. Australian Bodycare Scalp Serum är en kraftfull men skonsam hårbottenbehandling som innehåller australisk Tea Tree- olja av hög kvalitet. De 100% aktiva ingredienserna i Tea Tree-oljan har visat sig vara effektiva för att behandla torr och kliande hårbotten.

Användning: Applicera Scalp Treatment Mask på torr hårbotten och masseras in i hårrötterna och hårbotten, med särskilt fokus på irriterade områden. Låt produkten verka i minst 30 minuter, men det bästa är att låta den sitta i över natten. Tvätta sedan ur håret noggrant. 

Moroccanoil – Olja för torr hårbotten

Ett annat sätt att främja bättre hårhälsa är att använda en hårolja. En torr och kliande hårbotten kan nämligen bero på flera saker, bland annat obalans. Moroccanoil Dry Scalp Treatment är en återuppbyggande behandling för torr hårbotten. Den innehåller bland annat arganolja och lavendelolja som motverkar torr och kliande hårbotten. 

Användning (före schamponering): Dela upp håret i fyra lika delar och applicera 3-6 droppar i varje del. Fördela dropparna i hårbotten och massera försiktigt in oljan med fingertopparna. Låt verka i 5-10 minuter, kamma sedan igenom och skölj ur. Avsluta med att tvätta håret med schampo och balsam. 

Maria Nila Head & Hair Heal Masque

Unna dig själv och din irriterande hårbotten en lugnande hårinpackning från Maria Nila. Head & Hair Heal Masque innehåller naturligt Aloe Vera-extrakt och Piroctone Olamine –  som bland annat används vid behandling av svampinfektioner – som förebygger mjäll och behandlar problem med hårbotten. Head & Hair Heal Masque verkar återfuktande tack vare lugnande och läkande ingredienser. 

Användning: Applicera inpackningen i nytvättat hår och låt verka i 5-10 min. Skölj ur ordentligt och avsluta med balsam. Upprepa 1–2 gånger i veckan eller använd som en daglig behandling.

Du hittar fler Maria Nila-produkter här!

Läs mer:

Så ska du sköta om ditt hår på sommaren

Här är sommarens sminkrutin – garanterat glow