Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så sätter du guldkant på semestercyklingen

Är du ute och cyklar?
I sådana fall är du knappast ensam. En genomsnittlig dag 2019 cyklade elva procent av den svenska befolkningen – och under corona har vi tillbringat ännu mer tid på sadeln.
Här tipsar vi om prylarna, utrustningen och kläderna som ger en guldkant på semestern.

Här kan du hitta ett stort sortiment av cykelutrustning på Amazon.se

Tystnaden och friheten. Kamratskapet och enkelheten att komma ut. På cykelsadeln rör man sig över varierade sträckor och upptäcker nya stigar och vägar – men också på gator i det egna kvarteret.

Det är ingen slump att cykeln blivit ett allt vanligare transportmedel även i stadskärnorna. I boken Cykla! : två hjul som förändrar världen skriver författarna Maja Lagercrantz och Lina E Johansson att cykelbanor har ersatt bilfiler på New Yorks avenyer, och att Amsterdam och Köpenhamn invaderats av stadsplanerare som vill kopiera framgångsreceptet och få invånarna att börja cykla. 

Även i Sverige råder en cykelboom – inte minst under corona då pandemin fått allt fler att använda cykeln som färdmedel.

Här tipsar vi om utrustningen som gör sommarens cykelturer extra behagliga.


Shimano SH-ET5
Pris: 795 kronor
Populär året runt-doja med skön passform som ger bra grepp oavsett om du föredrar pedalburar eller klämpedaler. Från storlek 36 och uppåt, och med kvinnor som huvudmålgrupp.

Här kan du köpa Shimano SH-ET5.


Skoskydd
Pris: 349 kronor
Undviker du att ge dig ut och cykla när det regnar? Du behöver inte oroa dig för blöta (eller frusna) fötter så länge du investerar i ett vettigt skoskydd. GripGrab har utvecklat ett vindtätt och vattenavvisande skydd som håller dig torr oavsett väderlek. De skyddar inte bara mot regn utan också mot lera och stänk. Överdragen levereras i en praktisk, liten påse som du kan förvara dem i mellan cykelturerna. Tips: blir överdragen smutsiga räcker det att torka av dem med en fuktig trasa. Undvik torktumlaren.

Här kan du köpa skoskydd.


Slime Tube Sealant
Pris: 129 kronor
Trött på pyspunka? Förståeligt – ett punkterat däck kan förstöra vilken efterlängtad utflykt eller vilket högintensiva träningspass som helst, men det finns produkter som både förebygger och reparerar. Detta miljövänliga och vattenlösliga tubtätningsmedel (237 milliliter) skyddar däcken och förseglar punkteringar.

Här kan du köpa Slime Tube Sealant.


Tiakia cykelpump
Pris: 370 kronor
Bra lufttryck är närmast ett måste för att du fullt ut ska kunna njuta av din cykeltur. Detta är en prisvärd och effektiv fotpump som sparar tid och energi i vardagen. Kompatibel med tre typer av ventiler. Förvaringsväska ingår i köpet.

Här kan du köpa Tiakia cykelpump.


TFNYCT
Pris: 466 kronor
I storlekarna 37,5 till 45,5 återfinns denna bekväma herrmodell som funkar fint för racingturen på solgassande landsortsvägar. Tack vare lufthål skapas ett värmeavlednings- och luftcirkulationssystem som håller i längden. Den perforerade innersulan hjälper dessutom till att transportera bort svett.

Här kan du köpa TFNYCT.


Shinmax cykelhjälm
Pris: 398 kronor
Robust cykelhjälm med integrerade LED-lampor på baksidan. För att förvissa dig om att du syns i trafiken och på vägarna kan du välja mellan tre olika belysningslägen: stadig, långsamt blinkande eller snabbt blinkande. Hjälmen är utrustad med ett justerbart visir som skyddar ögonen från sol och vind.

Här kan du köpa Shinmax cykelhjälm.


GripGrab Shark
Pris: 372-423 kronor
Med vadderade handskar kan du undvika, eller åtminstone minimera, obehaget från blåsor och skavsår av styret. Denna handske är som gjord för sommarens ljumma och varma dagar. Nätet på baksidan gör att händerna kan andas samtidigt som geldynan ger grepp, komfort och kontroll.

Här kan du köpa GripGrab Shark.


Cinelli-keps
Pris: 297 kronor
Vill du synas och sticka ut lite extra är denna färgprakt till keps ett måste. Formgiven av den italienska illustratören Lida Ziruffo.

Här kan du köpa en Cinelli-keps.


Sigma Sport Aura 30
Pris: 278 kronor
Går du all in på kläder och utrustning, men undviker att lägga pengar på att synas? Bra belysning i mörker (och skymning för den delen) är A och O. Inte bara för din och dina medtrafikanters skull – även vägbanan kan belysas på köpet. Sigma levererar pålitliga cykellampor, och detta LED-alternativ är inget undantag. Brinntiden för framlyktan är upp emot 15 timmar.

Här kan du köpa Sigma Sport Aura 30.


Rockbros Fotokroma
Pris: 228 kronor
UV-skyddande och sportiga glasögon med polariserad lins. Skyddar ögonen från vind, damm, regn och envisa myggor. Dessutom riktigt snygga.

Här kan du köpa Rockbros Fotokroma.

På Amazon.se hittar du mer cykelutrustning!