Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så ska ett par handskar sitta

Handskarna är det kallare halvårets kanske viktigaste accessoar. Dessvärre glöms de ofta bort. Det är synd, eftersom ett par välsittande handskar är en stilmarkör av rang. Men hur skall ett par handskar egentligen sitta? Och hur skall de se ut i år?

På amazon.se hittar du ett brett utbud accessoarer i höst

Eftersom vi år efter år ser män traska runt utan handskar i midvintertid, eller män med alltför stora handskar, har vi bestämt oss för att göra detta inlägg med fokus på just handskarna. Efter denna artikel räknar vi med att du kommer vara på det torra med vad du bör tänka på inför fars dag, men också inför hösten och vintern. Så vad rekommenderar vi?

Se till att dem sitter
Att dem sitter bra är den första, och absolut viktigaste, regeln. Ett par handskar som, rent designmässigt, ser bra ut kommer inte vara snygga om inte storleken är precis rätt. Tänk efter om du verkligen behöver en så stor handske? Förmodligen inte. De flesta män har en tendens att köpa alldeles, alldeles för stora handskar. Det är en omöjlighet att alla män i hela Sverige har storlek XL på handskarna. Den ekvationen går bara inte ihop.

När du står i stånd att köpa nästa par handskar till dig själv, så är det smart att välja en storlek som sitter åt. Det är ofta inte längden på fingrarna som gör storleken, utan istället bredden över handen. Tänk på att handsken ska sitta åt utan att vara trång. Anledningen till att vi vill att den sitter åt en aning är för att skinnet slappnar av. Det blir lösare i och med att du använder den.

Svenska Hestra har inte bara en, utan flera, modeller som sitter riktigt bra. Dessutom kan man lita på kvaliteten i varenda handske Hestra tillverkar i fabrikerna.

Hestra promenadhandskar
Pris: 1008 kronor
Finns det en mer klassiskt elegant färg än kork? Det är svårt att tro. Naturligtvis kan man bolla upp svart eller mörkbrun, men den stora skillnad här är att de färgerna inte åldras med samma värdighet som korkfärgade handskar gör. Patinan som kommer till är helt enkelt oslagbar.

Här kan du köpa de här handskarna

Hestra vinterhandskar
Pris: 1794 kronor
För den mer aktiva under vinterhalvåret finns inga bättre handskar än Hestras vinterhandskar. De är bäst på marknaden, utan snack. Dessutom är de riktigt snygga, eller hur? 

Här kan du köpa de här handskarna

Den perfekta fars dag-presenten
Såhär inför fars dag är ett par handskar en riktigt bra present. Ett par lyxiga handskar är i många fall något ens farsgubbe inte unnar sig själv. Just därför är det en så klockren present. Tänk på att matcha handskarna med skorna – ett par svarta skinnhandskar gör sig alltid bra till ett par svarta Oxfords. Precis på samma sätt som ett par mörkbruna handskar gör sig bra till ett par mörkbruna skor. När det kommer till sneakers är det en aning enklare faktiskt. Vita sneakers fungerar lika bra till alla typer av handskar. Oavsett om det är mocka, skinn eller stickade.

Av någon konstig anledning glöms handskarna ofta bort. Så borde det inte vara. En outfit är inte komplett i den kalla hösten, och ännu mindre i midvintern utan ett par handskar. Se därför till att skämma bort din pappa eller farfar.

Svarta skinnhandskar
Pris: 311 kronor
Är din pappa klassisk i smak och sinne? Då kanske dessa svarta skinnhandskar är precis det som kommer göra honom lite extra glad på fars dag. Priset är dessutom inte så mycket att orda om, eller hur?

Här kan du köpa de här handskarna

Bruna skinnhandskar
Pris: 311 kronor
För den som föredrar bruna skinnhandskar kommer här ett lysande motförslag. De här har också en värmande insida, vilket kommer vara skönt i vintertid.

Här kan du köpa de här handskarna

Vill du bläddra bland ett bredare utbud handskar – klicka då här