Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så skapar du en egen yogastudio hemma

Det kan vara svårt att hitta lugn och ro i en träningssal med flera andra personer. Och ibland är konditionsträning faktiskt inte så avstressande som en kanske hade hoppats på. Rulla ut din Marjar Yogamatta hemma istället och hitta lugnet ensamheten.

Bläddra bland ett stort utbud av yogautrustning på Amazon.se

Det viktigaste för att kunna utöva yoga är att du har en ordentlig yogamatta. Och för att underlätta passet bör den vara halkfri och greppvänlig samt ha bra dämpning för att du ska kunna utöva positionerna så säkert och smidigt som möjligt.

Marjar yogamatta 6 mm 

Marjar Yogamatta uppfyller samtliga ovan nämnda krav och är dessutom ett grönare alternativ till många andra yogamattor. Mattan är nämligen tillverkad av TPE (termoplastiska elastomerer) vilket är 100% återvinningsbart. Marjar Yogamatta finns i flera olika färger och det ingår både bärrem och yogaväska – ifall du skulle få för dig att yoga på annan plats än i hemmet. 

Yoga Wheel & Yoga Block

Redskapsmässigt räcker det egentligen med själva mattan, men om du vill addera fler redskap som både kan hjälpa dig och fördjupa dina yogapositioner, kan du använda ett yogahjul och ett yogablock som dessa från YOUR VIP SKIN. Hjulet och blocket är tillverkade av bland annat naturkork och är halk- och svettresistenta. Genom att lägga till dessa redskap i din yogarutin kan du även jobba på och förbättra din hållning, släppa på muskelspänningar och lindra ryggsmärta.

Yankee Candle Doftljus

När du har redskapen klara är det dags att välja plats för din nya yogarutin. Om du vill skapa en en lugn och stämningsfull atmosfär kan du inreda med olika typer av yogarelaterade dekorationer. Doftljus är ett exempel på det, som A Calm & Quiet Place från Yankee Candle med lugnande doft av jasmin, patchouli, bärnsten och mysk. 

Doftljus från Skandinavisk

Eller Ro från Skandinavisk med doft av nyklippt gräs, fallna löv, gurka och vildviol. 

UGREEN Mobilhållare

Medan vissa kan utöva yoga by heart, behöver andra stöd i form av Youtube-videor eller andra typer av visuella instruktioner. Och för de som inte har möjlighet att yoga i ett rum med en datorskärm eller tv att kolla på, går det utmärkt att använda sin iPhone eller iPad. Du ställer helt enkelt telefonen eller paddan i en telefonhållare, som den här från UGREEN. Den är kompatibel med flera olika enheter och passar perfekt för att fästa telefonen och följa yogainstruktörer online.

Kristallkit från Icyant

Något som har blivit allt vanligare inom yoga och meditation är att använda sig av kristaller. De används bland annat för att rena, läka och reglera energinivåer och är ett allt vanligare inslag i utövandet av just yoga. Kristallerna finns bland annat som smycken eller som färdiga kit, som detta från Icyant. Det är ett kristallkit som innehåller 15 stycken stenar och kristaller med olika egenskaper och som kan användas vid yoga, meditation, healing eller som dekorativ heminredning. 

Hitta bekväma träningskläder för yoga här!

Läs mer:

Finn ro i dig själv – upptäck mindfulness

Kom i form hemifrån– här är allt du behöver