Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så sköter du växterna under vintern

Hela sommaren har dina vackra växter fått skinande sol och värme. De har växt sig allt större och nya knoppar har slagit ut. Växterna får ditt hem att glänsa i varenda rum. Men de börjar få det lite tuffare nu. Att försvara sig mot kyla och mörker är inte deras starka sida. Vilken tur att du finns där som hjälp.

Fyll ditt hem med vackra krukor från Amazon.se

Vintern är här, och därmed dess utmaningar. Den sista tiden på året kanske lett till att du har en slutspurt på din arbetsplats, eller möjligtvis har fullt upp med att hitta den rätta julklappen till din partner. Hur ska du då kunna ha tid till att ta hand om dina växter? Inte nog med det, nu under vintern kräver de små liven extra mycket kärlek. Ta ett djupt andetag. Låt fem tips på hur du tar hand om dina krukväxter under vintern göra dig betydligt lugnare.

Fukta dina växter rätt

Ett av de vanligaste felen vintertid är att vattna växterna för mycket. Det är inte lika mycket sol och värme ute så de behöver helt enkelt inte lika mycket vatten. Känn alltid noga med fingrarna efter fukt i jorden. Låt alltid jorden torka ut mellan vattningarna. Med det sagt är det väldigt viktigt att hålla bladen fuktiga. Använd gärna en blomspruta för bästa effekt.

Ge växterna ordentligt med ljus

Det är under den här delen på året som dagarna är som kortast och mörkast. Låt därför dina vackra växter få så mycket som bara går av den lilla tid i solen. Går det inte att placera växterna så att de får ljus kan du alltid installera belysning till dem. Lita på oss, för växterna kan det vara skillnaden mellan liv och död. 

Tänk på värmen från elementen

Dina växter kämpar redan som det är under vintern. Låt inte rejäla temperaturväxlingar göra det hela en besvärligare. Står de vid väldigt varma element torkar de snabbare vilket i sin tur rubbar dess balans. Placera därför gärna dina växter en bit bort från elementen.

Undvik ohyra

Om det är någon ohyra som trivs under vintern i våra varma hem, så är det kvalster. Här blir det återigen viktigt att hålla växten fuktig för att motverka ohyran. Om din växt dessvärre lyckas bli attackerad av ohyran måste du genast flytta den från andra växter. Duscha växten sedan ordentligt med diskmedel. Det ska allt göra susen!  

Klipp ner växterna rätt

Undvik helst större beskärningar av dina växter under vintern. Gör det istället när solen börjat titta fram under våren. Du kan självfallet ta bort torra blad då de bara suger energi från växten. Var dock försiktig med att inte råka ta bort för mycket. 

Gör det mycket lättare att ta hand om växterna med rätt utrustning

Glänsande vattenkanna i rostfritt stål

Vi börjar med att bocka av det viktigaste. Klart du behöver en vattenkanna till dina blommor. Varför inte en stilren i silver? En vacker kanna kan du med gott samvete sen placera bland växterna som  passande inredningsdetalj. 

Fuktgivande sprayflaska i tjock glasdesign (2-pack)

Låt bladen på dina växter alltid vara fuktiga med hjälp av den här sprayflaskan. Då den är miljövänlig kan du med lite extra gott samvete ta hand om dina blommor varje dag. Hur härligt låter inte det.

Självvattnande blomkruka i klassisk design

Vi har det redan rörigt under vintern. Ge dig själv lite extra hjälp med den här självvattnande blomkrukan. Fyll bara upp behållaren varannan vecka så ska du se hur enkelt din blomma komma klara sig själv.

Intelligent jordfuktmätare med bluetooth

Gör vintern ännu lättare genom denna hjälpande hand. Den här jordfuktmätaren kan du enkelt koppla till din smartphone för bästa möjliga bevakning. Du behöver alltså inte ens stoppa fingrarna i jorden för att se om växten behöver vattnas eller inte. Hur häftigt är inte det!

Justerbar växtlampa i LED-ljus

Är det lite trångt vid fönsterna är det rättan tid för dig att skaffa en växtlampa. Varför inte då en lampa du kan rotera hela 360-grader? Dina växter kommer må bättre, och du kommer få det finare i hemmet. Du får helt enkelt en win-win-situation!

Biologisk gödsel i flytande form (3-pack)

Skydda dina växter med hjälp av den grundläggande näring de behöver för att överleva. Inte nog med att växterna komma klara av vintern, det ger dem också en chans till att faktiskt kunna bli ännu större! 

Varför inte rusta upp hela ditt förråd med trädgårdsutrustning? Tryck här!