Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så slipper du ogräs – prylarna som behövs

Naturen står i full blom och så även din trädgård hemma.
Men ofta dyker det upp irriterande ogräs i idyllen.
Här är tipsen och prylarna du behöver för att bli av med ogräset.

Här finns allt till din trädgård

En vacker trädgård kommer inte utan en hel del hårt arbete. Det ska planteras växter, klippas gräs, beskäras buskar – och ta bort ogräs. Alla med trädgård vet att det kräver hårt jobb att hålla inkräktarna borta. Mycket av ogräset är rätt harmlöst, som maskrosor, medan visst ogräs kan bli riktigt jobbigt. 

Fem redskap mot ogräset

Det finns en mängd metoder för att bekämpa, både miljövänliga och kemiska. Även ett gäng husmorsknep, exempelvis kokande vatten och ättika kan fungera. Men allra bäst torde den klassiska metoden att fysiskt avlägsna ogräset på. Nedan tipsar vi om fem prylar du bör ha hemma i kampen mot ogräset.

Maskrosjärn

Perfekt för arbete i en mindre rabatt eller om du har en mindre mängd ogräs att hantera. Du sticker in gaffelhuvudet vid jordytan och drar enkelt upp ogräset med rötterna.

Skyffeljärn

Gaffelhvuudets ”storasyskon” med större gaffel. Tryck in gaffeln vid jordytan och dra upp. Dessutom har den en hacka, vilket gör det till ett effektivt 2-i-1-redskap.
Ogräsupptagare

Du som inte vill böja dig ner eller stå på knä investerar lämpligen i denna. Ogräset attackeras från fyra sidor och upptagaren når tio centimeter ner i jorden.

Ogräsborste

Där vanlig råstyrka inte räcker till kommer elektroniken till hjälp. Med denna kan du rensa bort ogräs kom trängt igenom plattorna i trädgården, vilket är jobbigt att göra för hand.

Ogräsbrännare

Ett alternativ till borsten ovan är denna manick, som bränner bort ogräset i upp till 650 grader. Drivs på el och går väldigt snabbt att använda.

Spana in fler räddare i kampen mot ogräset i sommar här

Läs mer:

Det ska du tänka på när du inreder din uteplats

Så blir du kvarterets okrönte trädgårdsmästare

Här är allt du behöver till trädgårdsfesten