Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så slipper du störande flugor

När sommaren börjar lida mot sitt slut och temperaturen sjunker försöker flugorna hitta till varma platser, oavsett var det nu skulle vara. Därför är hösten en tid då flugor kan bli ett problem inomhus. Men det går faktiskt att bli av med flugorna. Genom att läsa den här artikeln är flugorna ett minne blott.

På amazon.se hittar du allt du behöver för skadedjursbekämpning

Flugor älskar gassande sol och värme. För det är då flugorna får en chans att föröka sig tusenfalt och det är också då de lever längre. Bortsett från att en fluginvasion är jobbigt är det också äckligt när de svärmar i köket. Det är ju lätt att man glömmer bort att flugorna släpper ifrån sig kroppsvätskor konstant. Kroppsvätskor man gärna inte får i maten.

Tänk proaktivt – hela tiden
Försök alltid ta hand om problemet, innan problemet uppstår. Försök åtminstone komma ihåg det inför nästa flugsäsong. För även på höstkanten kan flugor som vanligtvis är utomhus bli ett problem inne. De letar nämligen efter en plats att övervintra – och den platsen är i ditt hem. Läbbigt, eller hur?

Flugor drar sig till smuts och gamla matrester
Vi kan inte påpeka detta nog: flugor hatar rena hem. De trivs liksom inte i hem där de inte får härja fritt. Därför ska du städa och hålla rent, speciellt i köket är det extra viktigt och lämna aldrig matrester framme. Ta för vana att alltid torka upp matrester från bord och köksbänkar direkt när de smutsats ner och dammsug golv på skräp och smulor.

Ett annat bra tips är att ta för vana att skölja ur soptunnan. I synnerhet under sommaren. Det är bra att göra det ett par gånger om året, men det är inte katastrofalt om du bara gör det två gånger under sommmaren. För det är just då det är som viktigast.

Och vad gäller för fruktflugor, bananflugor och ättiksflugor då? Jo, som bekant älskar de övermogen frukt och grönsaker som jäser. Därför är det bra att förvara frukt, grönsaker och allt annat organiskt i kylskåpet.

Men det finns såklart också bekämpningsmedel som fungerar effektivt, om du nu redan drabbats. Här är de produkter som fungerar allra bäst mot flugor i hemmet.

COM-FOURs elektriska flugsmälla
Pris: 152 kronor

En klassiker, vi vet. Men det är en beprövad och grym produkt att ha nära till hands, ifall en fluginvasion står för dörren. Vi rekommenderar just den här eftersom den är så lätt att använda, samtidigt som den har bra håller länge. Du utrustar den bara med två AA-batterier.

Här kan du köpa den här produkten

COM-FOUR Flugfångar
Pris: 88 kronor

COM-FOURs flugfälla lockar flugor, malar och bananflugor mot hylsan och där fastnar de, för att slutligen somna in. Det här är en bra produkt som inte innehåller några ångor, gift eller bete. Det innebär att den är säker att använda.

Här kan du köpa den här produkten

PIC Window Fly Trap
Pris: 89 kronor

Med bara tre steg tar du kontroll över flugproblemet med den här fönsterfällan från PIC. Hur den fungerar? Flugremsorna innehåller massor klister, som gör att flugor (inklusive fruktflugor, husflugor, bananflugor och blåsflugor) fastnar när de letar sig in genom fönstrena. Det är effektivt.

Här kan du köpa – och läsa mer om – den här produkten

Vill du kika bland ett ännu bredare utbud – klicka då här