Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så slipper du torra läppar i höst och vinter

Det finns vissa problem som är säsongsbaserade.
Torra läppar kan man ha året om men den kommande kylan hjälper verkligen inte situationen.
Här är några enkla tips om du hur håller munnen mjuk hela hösten och vintern.

Ta hand om dina läppar med dessa produkter

Irriterade, svidande och flagande läppar kan verkligen komma som ett brev på posten när temperaturen faller och luften blir torrare. Det här beror på att det området har ett tunnare hudlager vilket gör att de är mer känsliga. Att munnen sedan ständigt är exponerad mot kall luft utomhus och torr luft inomhus gör det inte lättare.

Torra läppar kan grunda sig i djupare problematik. Om du upplever att du lider mycket av det här så kan det vara en bra idé att ta kontakt med en läkare. Om det är mer av en årstidsbetonad åkomma kanske tipsen nedan kan hjälpa dig.

#1: Återfuktad inifrån
Att slicka sig om läpparna gör du nog oftare än vad du är medveten om. Känslan av lättnad när irriterade läppar blir fuktiga är skön till en början, men så fort salivet avdunstar tar det med sig mer fukt och de blir – ja du gissade rätt – ännu torrare.

Att vara återfuktad inifrån, alltså genom att dricka tillräckligt med vatten, kan absolut underlätta och hjälpa att hålla balansen.

#2: Öka blodcirkulationen
Dina läppar kan behöva väckas till liv, det gör du enklast genom att stimulera blodcirkulationen. Vissa gör det här med en tandborste, där du i cirkulära rörelser masserar läpparna med borsten. Andra väljer att använda en återfuktande skrubb som piggar upp samtidigt som oönskade flagor försvinner.

Köp en fuktighetsbevarande läppskrubb från Burt’s Bees här

Här hittar du en vårdande skrubb från yuyte

#3: Snälla balsam
Produkter som ger fukt är alltid bra, eller? Vissa cerat innehåller ingredienser som faktiskt kan torka ut läpparna. Håll det enkelt och använd krämer och balsam som ger dina läppar näring.

Här hittar du näring för dina läppar signerat La Roche-Posay

Klassikern Aquaphor hittar du här

#4: Behandlingar och masker
Efter en hel natts sömn vaknar många upp med både torr mun och torra läppar. Det här går enkelt att undvika genom att sova med en vårdande mask. Och ibland kan du även unna dig engångsbehandlingar som, beroende på vilken du väljer, kan ge lite olika effekt.

Köp den klassiska läppbehandlingen från Laneige här

Hitta 15 stycken läppmasker från Sonew här

Fler produkter för dina läppar hittar du på Amazon.se