Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så tar du hand om din hund i värmeböljan

Vid det här laget känner de flesta till att man bör låta bli att hålla hunden instängd i kvava och varma utrymmen. Det man däremot lätt glömmer är att en hund behöver kylas ned kontinuerligt. Mycket mer än man tror. Annars kan det bli farligt. Men oroa dig inte, vi guidar dig rätt. Så här tar du hand om din hund i värmeböljan.

Allt du behöver för att ditt djur ska må bättre hittar du på Amazon.se

Sommarvärmen kan vara besvärlig för hunden. I synnerhet om du inte är uppmärksam på din följeslagares signaler. Flämtningar, orkeslöshet och dåsighet är bara några av signalerna du behöver titta efter. Tänk också på att hunden inte nödvändigtvis berättar hur det står till. För ibland vet hunden inte vilka konsekvenser den enorma värmeböljan medför. Därför måste du vara proaktiv.

Hundar med mycket tjock päls kan hjälpas genom att man klipper ned dem lite grann. Däremot ska man vara försiktig med att raka hunden. Har hunden tjock underull fungerar den till viss del som avledande isolering – precis som om man har luftiga, svarta kläder. Så tala med någon som har erfarenhet av just din ras innan du gör något drastiskt.

Det här är de produkter du behöver för att kyla ned din hund

Plaskdamm

Pris: 550 kronor

Det bästa för din hund, när värmen slår till, är att bada. Ingenting slår det. När hunden fritt får kyla sig själv blir effekten som allra störst, eftersom den kan gå dit flera gånger om dagen. Den här plaskdammen är gjord i ett PVC-material som är säkert och giftfritt. Poolen kommer i tre storlekar och det här priset representerar den största av dem. 

Här kan du köpa den här plaskdammen

Dusch för husdjur

Pris: 169 kronor

Med den här uppfinningen kan du enkelt tvätta din hund, utan att behöva oroa dig för grader. Du trär den på handen, sätter på vattnet och rör hunden över pälsen. Ett mycket uppskattat verktyg att ha nära, om man är djurägare.

Här kan du köpa det här duschredskapet

Kylmatta

Pris: 192 kronor

Bor du i lägenhet är en kylmatta en väldigt bra lösning, eftersom den smidigt går att placera i hundkojan. Det innebär att den tar väldigt liten plats i hemmet. Den här kylmattan är skapad i ett säkert material, som är designat för att kännas behagligt för hunden att ligga på. Det kliar inte. För hunden är det här nästan ett måste under sommarens varmaste månader.

Här kan du köpa den här kylmattan

Kylväst

Pris: 132 kronor

Att utrusta din hund med en kylväst i värmeböljan är fantastiskt. Du börjar med att sänka den ned i svalt vatten för att västen ska absorbera temperaturen. Sen trär du den på ditt husdjur. Det som händer då är att kylvästen håller hunden sval hela dagen. Viktigt att tänka på är dock att kylvästen är bekväm. Den ska vara relativt lös och hundens nacke ska vara fri att röra på sig.

Här kan du köpa den här kylvästen

Bläddra bland ett stort utbud hundprylar på Amazon.se