Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så väljer du rätt – bästa robotgräsklipparna 2021

Vill du ha en jämn och fin gräsmatta – hela sommaren?
Med dagens välutvecklade robotgräsklippare kommer du så nära perfektion som du kan, men det är en del att tänka på i valet av variant.
Här guidar vi dig rätt i djungeln av alla robotgräsklippare.

Här kan du välja bland ett stort sortiment av olika robotgräsklippare på Amazon.se

För många av oss är sommaren förenad med en välansad gräsmatta. Tiden som krävs för att hålla gräsmattan i det skick som du barfotad vill kunna strosa runt i kan dock vara svårare att få utrymme för. Eller så är det helt enkelt så att det finns roligare saker att göra än att klippa gräset under lediga dagar.

Oavsett vad så väljer fler och fler att investera i en lösning som ser till att hålla gräsmattan fin samtidigt som du kan lägga din tid på semestern på mer njutfulla begivenheter. Vi pratar förstås om robotgräsklipparen.

Ska matcha din gräsmatta

I takt med att intresset för robotgräsklippare ökat markant under de senaste åren så har marknaden vuxit sig enorm. Utbudet är numera så pass stort att det kan vara svårt att skilja på robotgräsklipparna och dess kvaliteter. Det kan låta simpelt – den ska väl bara åka runt och klippa gräset? Men det finns faktiskt en hel del parametrar att väga in i valet av robotgräsklippare, såsom kapacitet, ljudnivå och att den faktiskt matchar just din trädgårds förutsättningar. Om du har en stor tomt, låt säga över 1000 kvadratmeter, så finns det en överhängande risk att någon utav de billigare varianterna inte har batterikapacitet nog att klippa hela din gräsmatta. Därutöver måste du ta hänsyn till om din tomt har många träd, gropar och lutningar.

Här går vi igenom några av de bästa robotgräsklipparna som finns att tillgå på marknaden, som ser till att göra jobbet åt dig på optimalt sätt.


Gardena Sileno+ 2000

Pris: 17 660 kr
Den här robotgräsklipparen är gjort för att klara av stora tomter på 2000 m² och anpassar sig intelligent till brantare partier och smala korridorer i din trädgård. Den arbetar tyst och stör varken dig eller grannarna, samt är snäll ur ett miljöperspektiv då den drivs av litiumjonbatteriteknik. Denna batteriteknik säkerställer även en lång livslängd och klipparen lever därmed upp till sitt pris.

Här kan du köpa och läsa mer om Gardena Sileno+ 2000.


Bosch Indego S+ 350

Pris: 8 508 kr
En lättmanövrerad robotgräsklippare för gräsmattor upp till 350 m². Du styr den med hjälp av appen Bosch Smart Gardening och kan göra det varifrån som helst. Den navigerar smart i din trädgård och tar hänsyn till väderförhållanden genom att undvika regn.

Här kan du köpa och läsa mer om Bosch Indego S+ 350.


Bosch Indego M+ 700

Pris: 10 699 kr
Med kapacitet för gräsmattor över 700 m² är denna utvecklad för att smart och logiskt ta sig fram över din trädgård och klippa fint på små och krångliga ytor. Likt sin lillebror Indego S+ schemalägger den här robotgräsklipparen sin klippning efter väderlek. Även denna styrs enkelt och smidigt via Bosch egna app.

Här kan du köpa och läsa mer om Bosch Indego M+ 700.


Worx Landroid S300

Pris: 5 302 kr
En väldigt populär och prisvärd robotgräsklippare som klarar av gräsytor upp till 300 m². Smidigt och tyst navigerar den på ett intelligent sätt i din trädgård. Den schemalägger smart efter väder och är anpassningsbar med sin klipphöjdsjustering. Skärbredd på 18 cm och klipphöjdjusteringen ligger på 20-50 mm.

Här kan du köpa och läsa mer om Worx Landroid S300.


Gardena Sileno Life 1000

Pris: 12 184 kr
Utformad för att klara av komplexa gräsmattor som är upp till 1000 m². Bemästrar branta partier, smala korridorer och uppnår även galanta resultat i stigningar upp till 30 procent. Den arbetar tyst, har en lång livslängd och styrs supersmidigt via Gardena Smart app. Ett ypperligt alternativ för dig med en medelstor gräsmatta.

Här kan du köpa och läsa mer om Gardena Sileno Life 1000.

Hitta robotgräsklipparen som passar just din trädgård här!