Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så väljer du rätt skor – till bröllop, fest och utekväll

Slipp skopanik inför sommarens alla tillställningar.
Vi har tagit fram en guide för vad som gäller, vid olika scenarion och platser.
Här är tio par skor till bröllop, fest och utekvällar.

Bläddra bland ett stort utbud av damskor på Amazon.se

Är du bjuden på bröllop i sommar? Kanske har har du någon annan tillställning att gå på. Då kan det vara hög tid att börja fundera på vad du ska ha på dig – både upptill och nedtill. 

Själva platsen för bröllopet, festen eller middagen är avgörande för vad du bör ha på fötterna. Att trippa fram på ett par pumps på stranden är inte optimalt, liksom att klampa in i ett par sneakers under en vigsel i kyrkan. Man får såklart göra precis som man vill, men för att underlätta lite har vi satt ihop en skoguide inför sommaren. 

Guide: Så väljer du rätt skor – till bröllop, fest och utekväll

Strandbröllop

Att vara bjuden på ett bröllop på stranden kan låta som en dröm. Men i praktiken är det inte alltid lika underbart – i alla fall inte om du kommer oförberedd. Chansen är stor att ceremonin, festen eller kanske till och med middagen är på stranden, på själva sanden. Då är ett par snygga klackar det sämsta valet för dina fötter. 

Välj istället ett par finare sandaler eller stabila kilklackar. På så sätt förhåller du dig fortfarande till den “finklädda” klädkoden samtidigt som du slipper vingla omkring och fastna i sanden. Ett tips är att ta med ett par ombytesskor ifall ni byter underlag – från svårmanövrerad sandstrand till stabilt trädäck till exempel. 

Gröna sandaler med låg klack

Vita espadrillos

Trädgårdsbröllop

Trädgårdsbröllop ligger lite i samma riskzon som strandbröllop – i alla fall när det kommer till underlaget. Ett par tunna klackar är allt annat än bekvämt på en gräsmatta. Välj istället ett par med blockklack eller kilklack, eller varför inte ett par söta ballerinaskor? 

Högklackade sandaler 

Svarta ballerinaskor 

Middagsbjudning

En middagsbjudning kan ju både vara inomhus och utomhus, beroende på vädret. Med det i åtanke behöver vi ju inte utesluta klackskor, men det kan vara bra att investera i alla fall två olika typer – till exempel block-klackar och stilettklackar. Skor med bredare och tjockare klack är både mer stabila och bekvämare att gå i, samtidigt som det kan vara riktigt snyggt med ett par skyhöga stilettklackar. 

Vita klackskor 

Ljusblåa stilettklackar 

Sommarlunch & grillkväll

Vissa tillställningar har en mer avslappnad klädkod, till exempel luncher och grillkvällar. Det finns generellt sett tre spår att välja mellan vid sådana här tillfällen: 

-Finklädd upptill och mer avslappnat nedtill, till exempel somrig klänning med vita sneakers.

-Avslappnat upptill och finklädd nedtill, till exempel vita jeans, enfärgad topp och beiga block-klackar. 

Vita sneakers 

Remsandaler med blockklack 

Utekväll

Om det är någon gång en ska slå klackarna i taket, är det väl när en faktiskt har klackarna på sig. De må vara obekväma, med det de saknar i komfort väger de upp för i stilpoäng – för där det vankas utekväll, då åker glitterpumpsen på. 

Glittriga klackar från Steve Madden 

 

Ljusrosa pumps 

Läs mer:

Säsongens badmode – mönstrat, färgglatt och somrigt

Här är sommarens sminkrutin – garanterat glow