Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så väljer du rätt solskyddsfaktor – för din hy

Våren och värmen är här! Men innan du beger dig ut i solen bör du smörja in dig ordentligt. Det är nämligen ett misstag många av oss gör – att underskatta vårsolens styrka. Se till att välja en solkräm anpassad för just din hy, så är du redo och skyddad mot solens farliga UV-strålar.

Du hittar ett stort utbud av solskyddsfaktor på Amazon

Vi tar alla chanser vi får. För vem vet när solen bestämmer sig för att titta fram igen. Men innan vi kastar oss ut på balkonger och uteserveringar – smörj in dig! Det finns ingen ursäkt att inte skydda sig mot solen, det finns solkrämer för alla hudtyper. Här är tre saker att tänka på när du solar samt tips på solskyddsfaktor för känslig, torr och fet hud. 

3 saker att tänka på – för säkrare solning

– Smörj in dig redan innan du är påväg ut i solen. På så sätt säkerställer du att du är skyddad redan på vägen till stranden eller parken och du behöver inte oroa dig för att glömma bort att smörja in dig.

– Smörj ofta och mycket! Många glömmer bort att fylla på med solkräm under dagen och det är framför allt viktigt att smörja in sig efter kontakt med vatten.

– Smörj överallt! Många glömmer bort ovansidan av fötterna och händerna, öronen och halsen! Kom ihåg att alla delar av kroppen som inte täcks av kläder, bör täckas av solkräm.

Solskydd för känslig hy

NIVEA SUN SPF 50 är speciellt anpassad för dig med känslig hy och ger ett omedelbart skydd för ditt ansikte. Solkrämen ger intensiv fukt och lugnar huden och går även att använda runt det känsliga området runt ögonen. Nivea Sun UV Face Sensitive innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel och är doftfri. Det är ett perfekt val för dig med känslig hy –på så sätt skyddar du ditt ansikte mot solen samtidigt som du tillsätter fukt och lugnar huden. 

Solskydd för oljig/fet hy

Vichy Ideal Soleil Mattifying Face Dry Touch Sun Cream SPF50 är en lätt solkräm med en mattande effekt – perfekt för dig som har fet eller oljig hy. Krämen skyddar ditt ansikte mot solens skadliga strålar och är lämplig för kombinerad hud – och även dig med känslig hy – även om den är speciellt anpassad för “zero-shine”-resultat. Den är dessutom både vattenresistent och hypoallergen. Så för ett matt resultat och högt solskydd – välj Vichy Ideal Soleil Mattifying Face Dry Touch Sun Cream SPF50. 

Solskydd torr hy

Biotherm Creme Solaire Anti-Age SPF50 är en solkräm för ansiktet med solskyddsfaktor 50. Den passar alla hudtyper men eftersom den innehåller fuktgivande ingredienser som E-vitamin och aloe vera passar det extra bra för dig med torr hy. Biotherm Creme Solaire Anti-Age doftar av citron och tas snabbt upp av huden och tack vare ett särskilt antiage-solfilter minskar risken för pigmentförändringar i ansiktet. Så gör ditt ansikte en tjänst och smörj in dig med en solkräm som både återfuktar och skyddar. 

Du hittar fler solkrämer för ansiktet här

Läs mer:

Därför ska du ha solskyddsfaktor året om

Så kombinerar du arbete och solsken