Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Så vill vi duka och dekorera till midsommar

Blått, gult och blommigt.
Duka och dekorera med traditionella färger.
Här är allt du behöver till midsommar.

Bläddra bland ett stort utbud av produkter till hemmet på Amazon.se

Midsommar ligger bara någon vecka bort och det är hög tid att börja planera för sommarens kanske största firande. Alla som någon gång har firat midsommar vet att man bör planera för det bästa, men förbereda sig för det värsta – vädermässigt alltså. 

Som tur är går det att skapa stämning både inne och ute, i alla fall när det kommer till dukning och dekoration. Vi har granskat utbudet av midsommarpynt och satt ihop en lista med inspiration och tips på hur du kan dekorera uteplatsen (eller partytältet) och duka inför midsommarlunchen. 

Våra bästa tips på dukning och dekoration till midsommar

Dekoration- och dukningsset till midsommar

Gör det enkelt för dig med detta dekoration- och dukningskit till midsommar. Kitet består av servetter, papperstallrikar och pappersmuggar med midsommarmotiv samt ballonger, vimplar och en bordsflagga. Det behöver inte vara svårt att duka och dekorera till midsommar – framför allt inte med ett färdigt kit som detta. 

Rund bordsduk

Den här blommiga vaxduken är pricken över i:et för en riktigt somrig dukning. Den finns i flera motiv och storlekar så att du kan ta midsommardukningen till nästa nivå. Köp flera av samma för att få en enhetlig look eller mixa och matcha efter eget bevåg. 

Tårtfat med kupa 

Den traditionella jordgubbstårtan kräver sin omsorg, så för att hålla flugor och andra insekter på vift rekommenderar vi ett tårtfat med kupa. På så sätt håller sig sommartårtan fräsch i väntan på servering. Detta tårtfat har en rustik känsla över sig, så om du är ute efter ett lantligt tema till midsommar, kör i vind.   

2-pack servetter

Färgglada servetter i blomstermotiv – för dig som inte nödvändigtvis vill vara övertydlig med midsommartemat men som ändå vill bidra till en somrig atmosfär. 

Färgglada vimplar

Addera lite extra färg till midsommarfirandet med dessa rustika vimplar. Paketet består av fyra stycken vimplar som kan användas separat eller tillsammans. Dessa färgglada trianglar hjälper verkligen till att sätta stämning på sommarfesten. 

Serveringsskål med citroner

Inspireras av Amalfi-kusten och duka med porslin med citronmotiv. De faller väl inom ramen för den traditionella blå-gula färgskalan på midsommar och passar både till marängsviss och jordgubbar. 

Rustika servettringar

För en lantlig känsla: duka med dessa rustika servettringar i rep. De är både dekorativa och mångsidiga – använd på framtida middagar, bröllop eller fest. 

Småvaser 

Inget säger midsommar så som blommor. Dekorera borden med små vaser med blommor från trädgården och du kommer ha skapat ett riktigt Instagram-vänligt lunchställe. 

Här hittar du fler dekorationer till dukning och fest 

Läs mer: 

Matcha klänning och krans – till midsommar

Trendspaning: Djur- och naturinspirerade inredningsdetaljer