Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sällskapsspel för stora och små

Det spelar ingen roll om det är en varm sommardag eller en kall vinterdag, det är alltid lika härligt med sällskapsspel. Visst kan det alltid leda till lite gräl, men att det ger oss tid med familj och vänner är ovärderligt. Inte minst är det också kul, speciellt om man vinner.

På Amazon.se hittar du vad som behövs för just din hobby

Trodde du att sällskapsspel var på väg bort? Tänk om. Försäljningen av sällskapsspel har de senaste åren ökat trots att vi lever i en allt mer digital värld. Den värld som utvecklas allt snabbare med stor fokus på att framhäva möjligheten till personlig kontakt med andra människor. Ändå lyckas det inte riktigt uppnå samma känsla som att sitta där framför sina nära och kära. Kanske till och med intill en varm brasa, eller med en hund i knät?

Med det sagt är sällskapsspel-marknaden bred. Vissa spel är fysiskt krävande, medan andra kräver att du verkligen tänker efter noga. Svåra frågesport-spel som kräver allmänbildning kanske är mer lämpade för vuxna människor, medan spel med roliga färger och figurer lämpar sig till att spela med barnen. Men är inte just det en del av charmen? Säkerligen finns det ett spel därute just för dig, och vi hoppas på att kunna hjälpa dig finna det.

Här kommer ett gäng av de bästa spelen just nu!

Alfapet

Pris: 295 kronor

Börjar det bli dags att öva upp ordförrådet, eller är det så att du redan har ett imponerade vokabulär? Oavsett svar på den frågan är Alfapet rätt spel för dig. Placera ut bokstäver på spelbrädan för att bilda ord som i sin tur ger dig poäng. Med det sagt räcker det inte att bara placera långa och avancerade ord, utan det är minst lika viktigt att spela taktiskt. Besvärliga placeringar är nyckeln till att göra det svårare för din motståndare.

Här kan du köpa den här produkten

Cluedo

Pris: 430,99 kronor

Är du vuxen idag, men spelade detta spel när du gick i lågstadiet? Minns du hur roligt det var? Cluedo är lika underhållande idag. Ett mord har begåtts, men vem ligger bakom det? Det finns sex misstänkta, där just du kan råka vara den som begått brottet. Här gäller det att vara en riktig lurifax som inte visar minsta lilla känsla när du försöker övertala dina medspelare. Spelet är en sann klassiker.

Här kan du köpa den här produkten

Ticket to ride

Pris: 333 kronor

Det har inte varit så lätt att ta sig runt i vårt Europa den senaste tiden. Uppfriskande nog hindrar det oss inte från att färdas runt i världsdelen genom spelet Ticket to ride! Även här har vi ett spel för vuxna människor som är relativt lätt att lära sig, men ändå har friheten till otroligt mycket taktik. Genom att bygga järnvägar mellan städer och samla på dig olika sorters tågkort får du poäng som tar dig närmare vinsten.

Här kan du köpa den här produkten

Twister

Pris: 248,81 kronor

Trött på att sitta still? Visst finns det sällskapsspel som kräver fysisk ansträngning också! Snurra hjulet och se vart just du måste placera din hand eller fot på den stora mattan. Ser du till att vara sist med att ramla så har du vunnit. Visst låter det enkelt? Tro mig, det kommer visa sig vara knepigare än det låter. En favorit för barn, men minst lika kul för vuxna!

Här kan du köpa den här produkten

UNO

Pris: 139,59 kronor

Är det så att du skall ut på färd med begränsat med plats i väskan? UNO kommer alltid gå att klämma in. Här har vi ett spel som passar bra för alla människor, oavsett ålder. Målet är att bli först med att bli av med alla sina egna kort. En del av korten kommer till och med straffa dina motståndare! Det spelar ingen roll om du har en ledig kväll eller bara 15 minuter till övers, UNO är ett spel som hinns med. Med det sagt; glöm för Guds skull inte att säga UNO när du bara har ett kort kvar!

Här kan du köpa den här produkten

Vem där?

Pris: 175 kronor

”Har din gubbe rött hår?  – Fel, min tur!”

Vem där? är ett klassiskt spel lämpat för alla åldrar. Med hjälp av gissningar skall du lista ut vilken figur som din motspelare valt ut på spelplanen. Kanske låter enkelt? Inte är det fallet när det finns 24 unika figurer att välja mellan under samma spelomgång, av totalt 48 olika karaktärer!

Här kan du köpa den här produkten

Nyfiken på fler sällskapsspel Amazon.se har att erbjuda? Tryck här!