Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sällskapsspelen som livar upp i jul

När julmiddagen har intagits och matkoman är ett faktum kan en dimma lägga sig över julfirandet. Byxorna är uppknäppta och få orkar dra sitt lass för att socialisera med hela tjocka släkten. Då kan ett sällskapsspel vara på plats för att få liv i luckan igen. Vi listar de roligaste spelen för hela familjen. Efter några rundor kommer åter skumtomtarna få plats i magen.

Amazon.se har allt du behöver inför jul

Prinskorv, köttbullar, sill,lax och alla dess klassiker på julbordet däser i magen och hela tjocka släkten slår sig ner i soffan för att vila magen inför stundade chokladaskar och diverse sötsaker. Det höga mumlet har tystnat, matkoman är ett faktum. Då finns det bara en sak att göra för att väcka er ur koman. Sällskapsspel. Låt tävlingsdjävulen spetsa hornen, familjens clown briljera och besserwissern ha svar på tal. Vi kan inte garantera god stämning, men vi kan garantera liv i luckan och plats för mer julmust och julgotte efter några rundor av sällskapsspel.

Idag finns det ett enormt utbud av sällskapsspel. Från frågelekar till kluringar och mer skämtsamma varianter. Låt alla i släkten få briljera i sin paradgren. Teaterapan kan skina i charader, besserwissern i Trivial pursuit och familjens skojare kan få alla till skratt i Speak out.

Att spela sällskapsspel förenar även, låt julen handla om att vara tillsammans. Att umgås. Inte sitta i varsitt hörn framför sin egna skärm, i sin egna värld. Ta del av varandras världar och låt skratten ljuda.

Klassiska frågespelet Trivial Pursuit

Sätt släktens allmänbildning på prov med en lika välkänd klassiker för allmänbildningsbriljans som ”På spåret”. Vem har mest koll på sin omvärld och vem borde slå upp tidningen och börja se sig omkring?

Garanterad tankeverksamhet och tävlingsnerv.

Kortspel för hela familjen – Hur väl känner du dina barn?

Hur väl känner ni varandra i familjen? Detta spel sätter familjen på prov. Vad gör egentligen mamma på jobbet? Och vad gör barnen när ingen ser? Ta reda på det med detta spel. Vem vet – kanske luskas en och annan hemlighet fram.

Vem är familjens mastermind?

 Hur bra är erat minne egentligen? Sätt det på prov i detta spel där ni ska försöka lista ut vilket färgmönster motståndaren har. Ett spel som tränar familjens logik. Vem är familjens mastermind? Jag tror starkt på eran mormor.

Skratt utlovas med Speakout

Detta spel utlovar hög skrattfaktor. Med en skena i munnen ska ni säga ord varpå resten av släkten ska gissa vilket. Så vässa öronen och ta fram hushållspappret. Detta spel leder till både skrattårar och dregel.

Dumstrut – Vem gissar rätt och vem är helt ute och cyklar?

Hur länge kan en delfin hålla andan? Hur många av världens 100 rikaste personer har skägg? Hur högt upp i luften kan popcorn hoppa när man poppar dem och hur lång är den längsta bilkö som någonsin uppstått? Dumstrut är ett helkul och underhållande spel med över 400 frågor som alla har en sak gemensamt – de är vrickade, lustiga och nästan omöjliga att svara helt rätt på. Jättekul frågor och enkla regler! Gissa så nära du kan och välj sedan ut den du tror är längst ifrån rätt svar. Det perfekta spelet för alla som älskar meningslösa fakta, skratt och knäppa gissningar!

Det borde man ju veta! – Ett frågespel om sånt du faktiskt borde veta

Vad heter Pippi Långstrumps pappa? Är styrbord höger eller vänster? Vad heter Japan på japanska och vad är huvudingrediensen i pizzasallad? Det borde man ju veta! är ett medryckande och underhållande frågespel med över 400 frågor om sånt man faktiskt borde veta. Därför får du här, till skillnad från traditionella frågespel, inte poäng för rätt svar – bara minuspoäng för fel. Ett spel som blandar kunskap med skratt. 

Vill du ha spel till förfesten på juldagen? Läs då vidare här.

Här kan du hitta fler roliga spel för hela familjen till jul