Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Se listan: 5 sportböcker du vill ge bort i julklapp

Hårda klappar under granen ska det vara.
Här är fem böcker från kända profiler som sportfantasten kommer älska.

På Amazon.se kan du hitta allt du behöver till julen

Juletid är både sportens och läsningens högtid. Varför inte få det bästa av två världar och ge bort en inbunden bok från någon av våra svenska sportprofiler? Beställer du nu hinner boken fram innan jul!

Brottarbröder: en fight för livet, av Martin och Jimmy Lidberg

Bröderna Lidberg är mest kända för sina framgångar och medaljer på brottarmattan. Men bakom kulisserna döljer sig en uppväxt där deras pappa, aktiv inom spelkretsar i Stockholms undre värld, drar på sig enorma skulder och familjen utsätts för dödshot från kriminella. Trots allt strul hade bröderna ett inre driv som tog dom till världstoppen.

Det ljuva fotbollslivet: guiden till den perfekta italienska fotbollsresan, av Jennifer Wegerup

Expressens krönikör Jennifer Wegerup har bevakat italiensk fotboll på plats i över 25 år. Här delar hon med sig av sina bästa tips om landet där fotbollen är religion – med allt från hur du får tag på biljetter till spelarnas och fansens stamhak. Dessutom bjuder Wegerup om sina möten med några av fotbollens största stjärnor, däribland en viss svensk i Milano.


Ha de gott: konsten att bita ihop och komma igen, av Glenn Hysén

Han var en av Sveriges bästa fotbollsspelare på 1980-talet med en framgångsrik karriär såväl italienska som engelska ligan. Här berättar Glenn Hysén, den enda spelaren som fått betyget sex getingar i Expressen för sin insats mot England på Wembley, om sitt liv både på och utanför planen. Glädje, sorg och anekdoter i en salig blandning utlovas.

Ferry tales: inte så förbannat tillrättalagt, av Björn Ferry

En öppenhjärtig bok där Björn Ferry, framgångsrik skidskytt med såväl VM-guld som guld i vinterspelen, skriver om sitt liv som elitidrottare och uppoffringarna det krävde – både från honom själv och andra. Samtidigt var han en frånvarande pappa som istället gärna fokuserade på att tjäna pengar och prata politik.

Den nya världsfotbollen, av Erik Niva

Prisbelönta sportjournalisten Erik Niva tar med läsaren på en resa genom 170 städer och 40 länder i fotbollens tecken. Niva tecknar bilden av en sport där pengarullningen hela tiden ökar och gapet mellan de rika och inget har bara blir större. Boken har unisont hyllats av kritiker och är given läsning för den som vill förstå varför fotbollen av idag ser ut som den gör.

Här kan du spana in fler intressanta böcker att ge bort i gåva i jul