Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sensommarmode – så klär vi oss när temperaturen sjunker

Varma dagar och svala kvällar.
Det hör sensommaren till.
Behåll semesterkänslan i somriga kjolar och stickade tröjor.

Glada färger hör sommaren till, likaså gör kjolar. Dessa plagg får gärna följa med in i sensommaren som ett sätt att förlänga säsongen. Ett enkelt sätt att klä sig efter väder men  utan att förlora sommarkänslan är att matcha kortare plagg nedtill, med varmare plagg upptill. Ett exempel på detta är att mixa och matcha kjolar med stickade tröjor. 

Ett tips är att välja stickade plagg i ljusa färger, kanske till och med somriga färger som rosa, grönt och beige. På så sätt kan du utnyttja sommargarderoben lite längre. Att investera i korta kjolar kan verka som en dålig idé när säsongen går mot sitt slut, men det är ett säkert väl även inför hösten – då är det bara att dra på sig ett par strumpbyxor nedtill och en stickad tröja upptill.

Vi har samlat några olika plagg som går att matcha med varandra – så att du kan gå in i sensommaren med stil och utan att behöva frysa om kvällarna. 

Först ut är en stickad tröja i en härlig rosa nyans tillsammans med en svart omlottkjol. Svart är kanske framförallt en höst- och vinterfärg men det finns en hel del mångsidig mörka plagg som funkar lika bra på sommaren. Den här korta omlottkjolen är ett exempel på det.   

Stickad tröja från Vero Moda

 

Bläddra bland ett stort utbud av stickade tröjor här!

Svart kjol från Vero Moda

Näst på tur är denna beiga stickade tröja från Zaful tillsammans med en blommig kjol från Tommy Hilfiger. Beiga plagg funkar generellt sett året om – ett tips är att bära beiget tillsammans med andra ljusa plagg på sommaren och matcha med mörkare kläder på höst-och vinterhalvåret. En blommönstrad kjol håller säsong efter säsong. Så är det egentligen med de flesta blommiga plagg. Men att investera i en småmönstrad, mörk kjol är även ett smart val inför höstsäsongen, då den går att matcha med en stickad tröja och ett par strumpbyxor.

Beige tröja från ZAFUL

Blommig kjol från Tommy Hilfiger 

Från beiget till grönt –här har vi en grön polotröja från Scotch & Soda tillsammans med en kort manchesterkjol från Only. Grönt är helrätt, både på sommaren och på hösten. Den här mossgröna ulltröjan från Scotch & Soda har en feminin design med åtsittande sömmar och en half zip polokrage. Matcha den stickade tröjan med en kort manchesterkjol. Just manchester är ett material som verkligen klättrat sig tillbaka till toppen de senaste säsongerna.  

Stickad tröja från Scotch & Soda 

Manchesterkjol från ONLY

Du hittar fler stilsäkra kjolar på Amazon.se

Sist på tur har vi en riktigt somrig outfit, både till färg och material. Vad sägs som en vit, kabelstickad tröja från Wrangler tillsammans med en ljusblå denimkjol från Vila. Vita, stickade plagg i kombination med jeans är ett stilsäkert kort säsong efter säsong, och det är en trend som gärna får följa med en bra bit in på sensommaren.

Kabelstickad tröja från Wrangler 

Jeanskjol från Vila

Läs mer: 

Så klär du dig i sommarregnet – tips på snygga regnkläder

Silvershampo, färgbomber och olja – så tar du hand om färgat hår