Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sex kärleksromaner som är omöjliga att släppa taget om

Olycklig och omöjlig eller besannad och himlastormande.
Kärlek i litteraturens värld kan precis som i verkliga livet vara en riktig berg-och-dalbana.
Kanske är det just därför vi älskar att läsa om romantik.
Här är sex kärleksromaner som på olika sätt lär greppa tag om dig.

På Amazon.se kan du hitta höstens bästa skönlitteratur

En rysk filosof sa en gång att gifta par som älskar varandra berättar tusentals saker för varandra utan att öppna munnen. Det är en fras som skulle kunna höra hemma i litteraturens värld.

I en artikel i Selma Stories, publicerad 2018, konstaterades det att romance är västvärldens största litterära genre – och att den där och då fått sin rättmätiga revansch.

Tre år senare fortsätter kärlekståget att rulla, och bokförsäljningen skjuter i höjden. Nu börjar svensk romance på allvar bli en genre att räkna med. Självaste Marian Keyes har deklarerat att hon älskar Simona Ahrnstedt, och den irländska stjärnförfattaren är knappast ensam om det.

Det är helt enkelt dags att använda sin egen bokhylla mer än enbart till hyllade självbiografier och tandagnisslande deckare.

Här tipsar vi om böckerna som får romantiken att spira och karaktärer att tappa fattningen, ibland på gott och ibland på ont.

Sikta högt (pocket)
Pris: 91 kronor
2019 romandebuterade Heléne Holmström med fokus på människorna runt advokatbyrån Svärdh & Partners. När Aftonbladets bokrecensent gav sig på att nagelfara hennes andra bok, ”Sikta högt”, blev betyget gott: ”Gillade du tv-serien Suits kommer du gilla inramningen här. Bland höga klackar, långa arbetsdagar och mycket champagne pågår maktkamper och tvister på advokatbyrån där Charlotta Kvist arbetar. Modern storstadsromance med smarta kvinnor och lite samhällskritik.”

Du kan gott räkna med hämnd, oväntad attraktion och en börsintroduktion där känslor och pengar äventyras.

Här kan du köpa Sikta högt

Med hjärtat som insats (inbunden)
Pris: 123 kronor
Simona Ahrnstedts böcker finns att köpa i mer än 20 länder, och har sålt mer än 800 000 böcker bara i Sverige. Det är alltså ingen slump att hon har kallats Sveriges första och största romanceförfattare. Enligt Ahrnstedt själv är romance de ultimata feelgoodböckerna eftersom hela känslopaletten ryms: värme, humor, kärlek och djup sorg.

I ”Med hjärtat som insats” får vi följa Dessie och Sam, som älskade varandra till vanvett som unga. Men på en fest krossades deras kärlek och brutalt drevs de isär. Ingen av dem har hämtat sig från sveken och lögnerna. 15 år senare möts de igen – den här gången med, just, hjärtat som insats.

Här kan du köpa Med hjärtat som insats

En trygg hamn (inbunden)
Pris: 192 kronor
Nora Roberts böcker har sålt i över 500 miljoner exemplar över hela världen, varav nära fem miljoner bara i Sverige. I USA påstår man att det var fjärde sekund säljs en bok som är skriven av henne. Hon har gett ut mer än 200 böcker, och hon toppar ständigt bästsäljarlistorna i hemlandet USA.

”En trygg hamn” var hennes första utgivna bok på 2020-talet, och här får vi bekanta oss med Phillip Quinn som satsat allt på karriären och lämnat uppväxten på gatan bakom sig för gott. Men en blick på yngsta adoptivbrodern Seth räcker för att han ska bli påmind om den pojke han en gång var. När forskaren Sybill Griffin dyker upp i staden blir Phillip omedelbart fascinerad. Men Sybill bär på en hemlighet som hotar det liv som bröderna Quinn har byggt upp för sig själva – och för Seth.

Här kan du köpa En trygg hamn

Rött, vitt och kungligt blått (pocket)
Pris: 155 kronor
Casey McQuiston har onekligen tagit världen med storm. I Goodreads Choice Awards utsågs hennes bok ”Rött, vitt och kungligt blått” till Årets bästa romance och Årets bästa debut.

Handlingen i kortformat? Alex Claremont-Diaz är son till USA:s första kvinnliga president. Tillsammans med sin syster och deras bästa kompis utgör de Vita huset-trion, en social influencer-makt att räkna med, och som Vita huset inte är sena att utnyttja.

Problemet är bara att Alex har en ärkefiende, prins Henry av Wales. När ett bråk mellan dem hamnar på hela världens löpsedlar måste de ofrivilligt låtsas vara vänner tills stormen har blåst över. Men ju mer Alex lär känna prins Henry, desto mer ser han vad som döljer sig under hans drömprinsyta. Snart är de vänner på riktigt, men vänskapen djupnar till något mer. Något som kan hota Alex mammas planer på att bli omvald som president.

Här kan du köpa Rött, vitt och kungligt blått

Alicias val (inbunden)
Pris: 177 kronor
Lockas du av romantik i maktens korridorer? Lundasystrarna Linnea Malmgren och Frida Malmgren har tillsammans skrivit en kärleksroman som tickar av just den boxen. Här får vi möta nöjesreportern Alicia Johansson som får sitt livs chans när Aftonpressen skickar henne till vinterns stora politiska möte, Folk och försvar. Hon hoppas att detta blir starten på en ny journalistisk karriär, bortom ytliga kändismingel. På väg upp till konferensen blir Alicia först på plats vid en bilolycka. Det är det politiska stjärnskottet tillika playboyen Max Horn som har krockat. Attraktionen är omedelbar. Men när Alicia börjar granska Max mentor, hälsoministern Hans Tessin, blir det tydligt att en journalist och en politiker inte har någon framtid ihop. Ändå kan de inte sluta tänka på varandra … Vad är viktigast, kärlek eller karriär?

Här kan du köpa Alicias val

Hitta fler kärleksromaner och annan spännande skönlitteratur på Amazon.se