Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Silvershampo, färgbomber och olja – så tar du hand om färgat hår

Är du en av många som färgar håret?
Kanske kämpar du med att försöka behålla färgnyansen så länge det går – framför allt i sommartider när många tenderar att få solblekt hår.
Välj en produkt med rätt färgpigment – för ett mer hållbart resultat.

Bläddra bland ett stort utbud av hårvård på Amazon.se

Det finns få saker som slår känslan av nyfärgat hår. Dessvärre försvinner den ganska snabbt, framför allt om man inte tar hand om och ser efter sitt hår. Att tvätta håret med schampo, balsam och hårinpackning några gånger i veckan är en självklarhet för många. 

Vad många glömmer bort är att dina hårvårdsprodukter bör anpassas efter hur ditt hår mår och vad det går igenom. Är det nyklippt, torrt, färgat? Beroende på vad svaret är, kan du lättare orientera dig bland produkter anpassade just för ditt hår. 

Silverschampo, hårmasker och färgbomber är exempel på produkter som vårdar och fräschar upp färgat hår. Vill du har kallare toner eller silvriga nyanser kan en produkt med violetta pigment ge önskat resultat. Visste du att det även finns uppfräschning för mörkt hår? Vi har gått igenom utbudet av hårvårdsprodukter med speciella egenskaper för färgat hår, för att du ska kunna ta hand och ditt hår på bästa sätt. 

Fem vårdande produkter för dig med färgat hår

Healing Oil Treatment

Om ditt mål är att behålla den nyfärgade intensiteten och känslan på håret så länge som möjligt är den här helande oljan från Macadamia något för dig. Healing Oil Treatment har ett naturligt UV-skydd som bibehåller färgnyanserna hos nyfärgat hår – vilket är perfekt i sommartider. Oljan absorberas snabbt och får ditt hår att kännas lätt, glänsande och kanske viktigast av allt: icke-oljigt. 

Redken Color Extend 

Är ditt hår i behov av dubbel behandling? Kanske har det både tappat färgen och volymen? Redken Color Extend rengör, stärker och skyddar färgat hår från att blekas. Det är ett schampoo och balsam för färgat och livlöst hår – i behov av omvårdnad och återfuktning. 

Color Refresh Pearl Silver

Många med blonderat hår kan säkert känna igen sig i oönskade varma toner åt det lite gula hållet. Det kan du dock råda bot på med hårinpackningen Color Refresh Pearl Silver. Den innehåller violetta pigment som neutraliserar guldiga toner vilket resulterar i en kallare nyans. Med den här silverinpackningen från Maria Nila får du en snabb uppfräschning av hårfärgen samtidigt som den verkar mjukgörande och motverkar frizz.

L’Oréal Professionnel Silver

Ytterligare en produkt för dig med blont eller grått hår – oavsett om det är färgat eller naturligt – är silverschampot Silver från L’Oréal Professionnel. Det är ett schampo för dig som vill ha en kall och silvrig nyans på håret samtidigt som det rengör och mjukar upp håret. Silverschampot är berikat med magnesium och lila pigment som ”slår ut” mässingsaktiga toner vilket resulterar i en kall, silvrig nyans. 

Colour Refresh Cacao Intense

Det pratas mycket om silverschampo för ljust hår, men inte alls lika mycket om produkter för mörkare hår. För liksom blont hår kan boostas av ett silverinpackning, kan mörkt hår fräschas till och livas upp med brunt färgpigment. Colour Refresh Cacao Intense från Maria Nila är en hårmask speciellt anpassad för brunt hår som innehåller färgpigment som fräschar upp hårfärgen samtidigt som den återfuktar och ger näring till håret.

Här kan du köpa fler produkter från Maria Nila 

Läs mer: 

Därför ska du tvätta dina sminkborstar – och då är det dags att köpa nya

Därför får du strawberrylegs – och så blir du kvitt det