Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Skapa din oas med värmande eldar och svalkande segel

Sverige är fantastiskt – men vädret på sommaren är inte alltid så pålitligt.
Men lugn – med några enkla medel kan du skapa din egna lilla oas med perfekt förutsättningar.
Här är några svalkande och värmande tips för din uteplats i sommar.

Du hittar allt till uteplatsen på Amazon  

Sveriges soligaste plats under 2021 var Luleå som efter midsommar fick njuta av 590 soltimmar, allt enligt en undersökning gjord av SVT. Tvåa på listan blev Svenska högarna, en ögrupp i Stockholms norra skärgård, som fick se sig slagen med 18 solminuter mindre än Luleå. 

Hur det blir i år återstår att se – men oavsett om du gillar stekande sol eller svala kvällar kan det ibland vara skönt att kunna styra temperaturen och njutningen lite själv. 

Här är några tips på hur du kan skapa din egen lilla oas med ditt eget tempererade klimat hemma på altanen eller på balkongen.

Insynsskydd – Mot vindar och blickar

Ett vind- eller insynsskydd är bra att ha ifall du vill hindra kalla och oväntade vindar eller heta och oönskade blickar i sommar. Ett snyggt och effektivt skydd är denna skärm av högkvalitativ vass. Inte bara skyddar den dig och dina möbler den ger även en dekorativ och visuell härlig känsla på din uteplats. Ett naturligt material med lång hållbarhet som är enkel att installera garanterar många kvällar med Piña Colada, Mai Tai och semesterfeeling.

Här kan du köpa Sol Royal Solskydd

Solsegel – Mot bränna och för skugga 

Fladdrande segel och härliga vågor hör sommaren till – men du kan även skaffa ett segel för din altan. Solsegel skyddar både dig, familjen och alla inbjudna från skadligt och starkt solljus när det är dags att njuta. Här finns möjlighet för skön skugga på balkongen, på altanen eller varför inte på badstranden. Enkel att sätta upp och ta med – bara att spänna upp det triangelformade seglet och du är skyddad mot det mesta från himlen. Finns i många olika storlekar och färger. 

Här kan du köpa Relaxdays Solsegel 

Parasoll – Mot sol och regn

Här kan du köpa VONROC Parasoll 

Här kan du köpa Huike LED-solcellsslinga

Ett annat sätt att få svalkande skugga och skydda dig mot solens strålar är med ett parasoll. Bra att välja ett parasoll som kan vinklas för att blockera solen under hela dagen. Perfekt att ha över matbordet vid lunchen eller varför inte på kvällen när duggregnet sakta faller. Lägg till belysning i form av en LED-solcellsslinga som mysfaktor och du vill aldrig fälla ihop ditt skydd…

Värmande taklampa

Här kan du köpa Aktobis värmande taklampa 

Framåt kvällarna kan det ibland – även mitt i varma sommaren – bli lite kylslaget och naturligtvis finns det olika saker som gör att du kan förlänga kvällarna. 

Infravärme är en uppvärmningsanordning som värmer objekt omkring sig med hjälp av infraröd strålning. De kommer i olika former och utföranden, och med en dekorativ takvärmare ovanför uteplatsen slipper alla frysa. Denna takvärmare är effektiv med två värmerör (1000/2000 watt), har ljudlös drift och en integrerad LED-lampa för belysning. 

Här kan du köpa TROTEC takvärmare 

Behöver du värma upp ett lite större område så klarar Trotec:s takvärmare och belysning att värma upp ett område på runt 15 kvadratmeter. 

Terassvärmare – för svala sommarkvällar

Här kan du köpa zyr Terassvärmare 

Det finns också ett antal varianter av terassvärmare som står stadigt på marken. Denna elektriska terrassvärmare med infraröd strålning och halogenlamptekniken kan värmas upp effektivt med en livslängd på upp till 8000 timmar och står emot vind mycket bra. Den är också justerbar i två höjder; 198 cm eller 150 cm, och har en automatisk avstängning för att förhindra vältning. 

Här kan du köpa ACTIVA Terassvärmare

Med Activas värmepyramid levereras värmen genom gas och effektiv strålvärme. En stor reflektorskärm säkerställer att värmen inte sprids uppåt utan istället ger snabb och effektiv värme. Lågan finns inne bakom okrossbart och värmebeständigt duran-glas och ger en extra myskänsla. Även denna har automatisk avstängning med lutningsbrytare.

Eldstäder – Till grillkvällar och lägereldar

Här kan du köpa Dawoo Eldgrotta 

På tal om eld så är det en mysfaktor inte att förringa. Med Dawoo eldgrotta kan du inte bara skapa en mysig känsla och värma dig – du kan dessutom använda den som en grill. Använd med kol, trä eller andra eldningsmaterial och det medföljande gnistskyddet gör att du slipper oroa dig för barnen eller din nya fleecetröja… Med en diameter på 60 centimeter får du plats med det mesta för middagen och eftersom den är tillverkad i sten är den robust och hållbar.

Här kan du köpa Relaxdays Eldskål

Eller varför inte samla familj och vänner runt lägerelden i en eldskål för att grilla pinnbröd, marshmallows eller bara njuta av att se lågorna spela. Rustik pjäs i gjutjärn som dessutom är ganska enkel att ta med på campingsemestern eller på båtturen. 

Läs mer: 

Bästa verktygen för sommarprojektet

Det ska du tänka på när du inreder din uteplats

Här är allt du behöver till trädgårdsfesten