Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Skicka din gräsmatta på spa

Ruttnande fallfrukt, fallande löv, ogräs mellan stenplattorna och en baksida där gräset har gått från grönt till gult och brunt.
Efter en varm sommar är det dags att skicka gräsmattan på spa-behandling.
Här är de bästa tipsen för dig som på allvar vill att grannarna ska kasta avundsjuka blickar åt ditt håll. 

På Amazon.se hittar du allt du kan tänkas vilja ha för att ta hand om din gräsmatta

Så gräset är grönare på andra sidan? Och du har tröttnat på att de andra i kvarteret gödslat, räfsat, vattnat och näringstillsatt på ett bättre sätt? Då är du kanske redo att ta upp kampen om att ge extra kraft åt din egen gräsmatta – och samtidigt ta upp kampen om att vinna den inofficiella titeln som traktens bästa trädgårdsmästare.

Det finns många sätt att få ordning på gräsmattan utan att du för den skull behöver vara expert på området. Med bra redskap, verktyg och lite god vilja går det mesta att lösa.

Här tipsar vi om allt från sladdlösa trimmers, fruktuppsamlare och sekatörer till vattenspridare och lövblåsare som hjälper dig att få till höstens schystaste gräsmatta.

Bosch UniversalGrassCut 18

Pris: 1 120 kronor (inklusive batteri)

Har du tröttnat på ogräs som tränger fram mellan gatsten och stenplattor? Med denna sladdlösa trimmer kan du effektivt snygga till kanterna längs gångar och väggar. Det V-formade handtaget är ergonomiskt utformat för att främja en naturlig och bekväm kroppshållning. Greppet gör också hantering och manövrering enkelt och du behöver inte böja dig ner. Plantskyddet skyddar skonsamt träd och plantor från klippsystemet vid närgående trimning.

Här kan du köpa Bosch UniversalGrassCut 18

Gardena fruktuppsamlare

Pris: 579 kronor

Höstens skörd av frukt må vara välkommen, men det kräver mycket tid och energi att plocka upp all fallfrukt från marken utan att behöva böja sig ner. Gardena har utvecklat en uppsamlare som löser biffen. Med hjälp av den praktiska spadfunktionen går det också att plocka frukt från ställen som är svåra att komma åt, exempelvis nära trädstammar. Funkar för övrigt toppen även om du vill samla upp kottar i trädgården. 

Här kan du köpa Gardena fruktuppsamlare

Fiskars sekatör

Pris: 105 kronor

Sekatören brukar beskrivas som ett måste i var persons trädgårdsarsenal. Denna variant från Fiskars har ett robust och bekvämt handtag som ger stadigt grepp och god kontroll. Beskärningen förenklas tack vare non-stick PTFE-beläggningen på det övre bladet, vilket minskar friktionen, underlättar skärning och rengöring. Lämpar sig fint även om du vill beskära buskar, fruktträd och blommor som passerat sitt bäst före-datum.

Här kan du köpa Fiskars sekatör

Gardena T380 

Pris: 246 kronor

Efter en varm sommar behöver kanske gräsmattan lite extra omvårdnad i form av väta? Här har vi en turbodriven popupspridare som kan bevattna upp till 380 kvadratmeter stora områden i trädgården. Fyra utbytbara munstycken med olika flöden gör att du kan åstadkomma jämn vattenfördelning vid användning av flera vattenspridare för olika inställda bevattningssektorer. Beroende på storlek på området som ska bevattnas kan spridarens räckvidd justeras steglöst mellan sex och elva meter. Den sektor som ska bevattnas kan ställas in steglöst mellan 25 och 360 grader. 

Här kan du köpa Gardena T380

Ogräsborttagare

Pris: 299 kronor

Har klövern byggt egna små motorvägar på din gräsmatta? Det finns flera sätt att få bukt på problemet. Ett av dem är att investera i en slags ogräsborttagare som med hjälp av herbicider bekämpar skadliga organismer på växter. Funkar utmärkt även på våren när maskrosorna ska väck. 

Här kan du köpa ogräsborttagare

Ryobi OBL 1820S

Pris: 818 kronor

Hösten kommer – och löven faller. För många innebär det ett evinnerligt sopande på uteplatser, uppfarter och utedäck. Men med denna trådlösa lövblåsare kan du också rensa bort löv och trädgårdsskräp på gräsmattan. Helt enkelt en perfekt trädgårdsstädare.

Här kan du köpa Ryobi OBL 1820S

Bosch Rotak 32

Pris: 792 kronor

Har din befintliga gräsklippare gjort sitt? Är det dags att investera i en ny? Rotak 32 är en kompakt och prisvärd gräsklippare för små till medelstora gräsmattor och klippning av prydliga kanter.

Powerdrive-motorn säkerställer pålitliga klippresultat även om gräset växt till sig ordentligt. Med gräskammarna klipper maskinen automatiskt snygga kanter längs väggar och grusgångar. Eftersom den bara väger 6,8 kilo är den lätt att manövrera runt föremål och att transportera. Rotak 32 har dessutom en uppsamlingsbehållare på 31 liter.

Här kan du köpa Bosch Rotak 32

Gardena universalspridare XL

Pris: 919 kronor

Med denna universalspridare behöver du inte längre oroa dig för att spridningen av gödning, frön, sand blir lite ojämn. En fritt roterande spridarskiva fördelar ut kornen jämnt och där du själv önskar. Tack vare att du styr doseringen på ett reglage på handtaget får du en jämn och kontrollerad spridning av materialet. Du kan även justera mängden material som ska släppas ut direkt på handtaget. 

Här kan du köpa Gardena universalspridare XL

Vill du bläddra bland hela utbudet – klicka här