Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Skydda ditt barn mot solen i sommar – med UV-dräkter

Barns hud är extra känslig, därför är det viktigt att skydda dem mot solens skadliga strålar. Vi tipsar om täckande UV-dräkter som gör att ditt barn kan leka obehindrat i sommar.

Du hittar ett stort utbud av badkläder för barn på Amazon

Att vistas i direkt solljus utan något som helst solskydd är inte bra för någon – framför allt inte för barn. Barns hud är nämligen extra känslig och därför är det desto viktigare att förebygga solskador med hjälp av olika typer av solskydd. Solkräm med hög solskyddsfaktor är ett sätt, kepsar, hattar och parasoll är andra tänkbara lösningar. Men ett ännu bättre sätt att hålla barnen säkra i solen är att klä de i UV-dräkter. 

Vad betyder UPF?

UV-dräkter skyddar ditt barn mot solens strålar och motverkar solskador – så att de kan leka säkert hela sommarsäsongen. Många UV-dräkter har en UPF-faktor angiven i produktbeskrivningen. UPF står för Ultraviolet Protection Factor och hänvisar till hur mycket UV-strålning som släpps igenom tyget. En UV-dräkt med UPF 50 stänger till exempel ute 98% av solstrålarna – Desto högre UPF, desto bättre skydd mot solen. 

Här är fem UV-dräkter för säker sommarlek

Baby UV-dräkt 

Det här är en UV-dräkt anpassad för småbarn. Dräkten har en UPF 50+ vilket innebär att den har väldigt högt skydd mot solens strålar. Den skyddar de delar av kroppen som är mest benägna att exponeras för solen, till exempel nacke, rygg och axlar. Glöm inte bort att smörja in de delar som inte täckas av dräkten, som händer, fötter, ansikte och öron.

UV-badset med krokodilmotiv

Det här är en tvådelad UV-dräkt med UPF 50+ – för varma sommardagar på stranden. Badbyxorna har en blöjinsats vilket är perfekt för barn som ännu inte är blöjfria. Badsetet är tillverkat av ett snabbtorkande material och går upp en bit över halsen – för att skydda både hals och nacke från solbränna. 

Tvådelad UV-dräkt för barn 

En UV-dräkt bestående av långärmad tröja och korta shorts med hajmotiv. Setet är tillverkad av polyester och spandex vilket gör det stretchigt och snabbtorkande. Både tröjan och shortsen har UPF 50+, vilket innebär att de har ett väldigt bra skydd mot sol och bränna. 

Heltäckande UV-dräkt för barn 

Kan ej hitta produkten.

Det här är en långärmad våtdräkt med högt UV-skydd för lite äldre barn. Dräkten är tillverkad av nylon och spandex vilket gör att den upplevs mjuk, lätt på huden och snabbtorkande. Att investera i en solsäker UV-dräkt är ett bra sätt att förbereda sig inför sommaren – så att ni kan njuta av sol, bad och semester. 

Solhatt med UV-skydd

Glöm inte att skydda huvudet! Med en solhatt med UPF 50+ håller du barnets huvud svalt och säkert. Hatten skyddar inte bara huvudet utan även ansikte, öron och hals – vilket är vanligt att man annars glömmer bort att smörja in. 

Bläddra bland ett stort utbud av solhattar för barn här

Läs mer:

För säker lek – 5 giftfria leksaker till barn

Hållbara babyprodukter – för dig och ditt barn