Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Skydda fossingarna från kyla och slask – här är bästa kängorna

Ingen mår bra av att ha blöta fötter. Trots att vi idag har stabila väderprognoser verkar regnet alltid kunna leta sig fram när vi minst anar det. Men oroa dig inte. Det finns gott om vackra, stilfulla och bekväma kängor, redo att ta sig ann det kommande rusket.

På Amazon.se hittar du rätt kängor för rätt tillfälle

Det må låta lite surrealistiskt, men kängans historia tar oss så pass långt tillbaka att vi når 400-talet. Där beklädde man foten med tjockt läder som sedan bands fast runt vristen för att kunnas bäras stadigt. Kängan var vanligt förekommande fram till medeltiden, men försvann sedan under en längre period. Försök till att ta tillbaka kängorna gjordes, men till och med kung Gustav III misslyckades under 1700-talet med att baka in kängan i den pågående trenden. Det var inte förrän i mitten av 1800-talet som kängan skulle komma att glänsa. Och visst har den lyckats stå sig kvar på tronen än idag.

Kängornas trend har stått sig av en anledning. De skyddar dina fötter från att bli blöta, kalla och smutsiga, men visst är de också vackra. Med det sagt kan det ändå vara lite knepigt att välja just det par som är rätt för dig. Vilken tur att utbudet då är stort, och att hjälp finns här för dig.

Låt oss därför hjälpa dig genom att visa ett urval av marknadens bästa kängor

Lloyd Patron Chelsea herr
Pris: 750,49 – 1 657 kronor
Med sin stilrena look är Lloyd Patron Chelsea ett självklart val oavsett om du skall till jobbet eller till en gammal vän. Dess läder inte bara står sig bra mot kylan, utan också mot allt slask som kan förekomma på vägarna. Ha en tjock socka när det är kallt, eller en tunn strumpa när det är varmt. Du kommer ändå känna hur skönt din fot har det. Stoppa bara enkelt in foten och njut.

Här kan du köpa den här produkten

Clarks Derbys natursko herr
Pris: 658 – 1409 kronor
Med dess ikoniska design och moderna komfort är Clarks skor strålande för dig som älskar naturen. I tjockt lager av läder kommer din fot hålla sig varm även när vintern är som kallast. Med det sagt är den ändå så stilfull att du inte behöver vara rädd för att ha den på dig till jobbet. Ett stort plus är dess sköna kuddyna som kommer göra din vardag lite lättare.

Här kan du köpa den här produkten

Mishansha fodrad vintersko Unisex
Pris: 412,75 – 603,58 kronor
Är du ute efter en vintersko som hjälper dig genom de kallaste dagarna? Du har kommit rätt. Mishanshas fodrade vintersko passar perfekt om du är ute och leker i snön med barnen, eller om du är iväg på en skogsvandring vintertid. Du har här en sko med extra kraftfull sula som erbjuder bättre greppstyrka, vilket därmed gör den mer halksäker samtidigt som den till och med är lättare. Observera att dess päls är av syntetiskt och miljövänligt material, vilket gör det hela bättre.

Här kan du köpa den här produkten

Puma Desierto v2 Unisex
Pris: 488,25 kronor
Tro det eller ej, men Puma briljerar inte bara med sneakers. Här har du ett par skor med grepp och styrka för att klara kommande vinterutmaning, samtidigt som den behåller Pumas fräna look. Med den här kängan skyddas du ordentligt hela vägen förbi din vrist för att ge din fot ordentligt stöd. Att ha stabilitet i sin fot är inte bara viktigt när du vandrar i skogen, utan också när du traskar på stan då det är halt. Dina fötter hålls samtidigt varma hela tiden i kängorna med hjälp av dess varma pälsmaterial. Bättre än så blir det inte. 

Här kan du köpa den här produkten

Rieker 94758 damkängor
Pris: 647,56 – 976,84 kronor
Ute efter en känga som inte bara skyddar vristen, utan hela vägen upp till knät? Rieker 94758 ger dig det. Med dess stilrenhet från topp till tå har du här en sko som utan problem skyddar dina ben. Sätt i foten och dra upp kedjan hela vägen, svårare än så är det inte! Kängorna kommer se till att du har bra fäste på isen, så att du utan problem kan utstråla självförtroende när du promenerar. 

P.S. De är bekväma också.

Här kan du köpa den här produkten

Remonte R4789 damkängor
Pris: 581,60 – 1 127 kronor
Är det istället så att du är ute efter en lägre känga kan Remonte R479 vara rätt för dig. Med dess komfortbredd får du en optimal passform samtidigt som materialet är i äkta läder av högsta kvalitet. Kängorna besitter en halkfri sula i termoplastiskt gummi, vilket är perfekt när du tar en powerwalk i snön eller då du måste skynda dig för att hinna med tåget. Det här är en känga som är perfekt redan till hösten men som även kommer att stå sig när det sista lövet fallit. Hur praktiskt är inte det. 

Här kan du köpa den här produkten

Är du också ute efter någon annan typ av sko? 

För damskor, klicka här!

Eller är du ute efter herrskor? Klicka här!