Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sminktrenderna att hålla kolla på i höst

Trender kommer och går, men den naturliga looken består. Eller?
Här är några av höstens absoluta go to-produkter för att få till den hetaste sminkningen när kylan kryper på.

På Amazon.se kan du hitta ett brett utbud av smink

Precis som med mode och skönhet så finns trender inom sminksfären. Och beauty matchar ofta modets populära plagg och känsla. Självklart finns det specifika stilar som trendar, till exempel har 90-talsmodet varit hett under en längre tid – samtidigt som det sobra och stilrena alltid är aktuellt, speciellt här i Sverige.

Utrymmet att gå sin egen väg har kanske aldrig varit större – även när det kommer till val av smink. Men basen har länge varit en ”no makeup-makeup”-känsla där det nedtonade har fått ta plats. En del nöjer sig där medan andra vill ta ut svängarna, allt är möjligt i höst!

Ögon och bryn
Sedan några år tillbaka har ”naturliga” ögonbryn varit målet. Ju större desto bättre. Andra har valt att frisera de buskiga brynen aningen med hjälp av en gel, antingen med eller utan pigment i. Det här ser inte ut att ändras i höst och vinter. Så plocka undan pincetten.

Med lite mascara och möjligtvis en lätt skimrande ögonskugga kommer du väldigt långt. Böjda ögonfransar med lite färg ger direkt effekten av en öppen blick och nyansen på ögonlocken kan du variera i oändlighet.

Här hittar du ögonbrynsgel från Nyx

Köp ögonskuggspaletten från Rimmel här

Basen
Hemligheten i höst, precis som det varit tidigare i år, är att få till illusionen att du inte är sminkad – med hjälp av smink. Hitta en foundation som inte är heltäckande eller ett mineralpuder som bara tar ner glansen i t-zonen.

Sedan ett tag tillbaka har man pratat mycket om ”glow”. Den här efterlängtade effekten får man till med hjälp av en highlighter. Skillnaden nu från då är att man kommer långt med lite. Applicera lite av produkten på kindbenen, i ögonvrån och på amorbågen så är du hemma.

Samma mentalitet gäller för rouge: lite räcker länge. Välj en kulör som passar dig och dutta på kinden för en fräsch look.

Köp en highlighter från L’Oreal Paris här

Rouge från Maybelline New York hittar du här

Läppar
Trenden med de bruna nyanserna håller i sig – men addera lite rosa toner så är du verkligen på rätt spår. Men om du vill variera din sminkning till fest eller för att göra vardagen lite roligare så är en röd läpp aldrig fel.

Köp läppglans från Kiko här

Här hittar du rött läppstift från Lancôme

Mer smink kan du hitta på Amazon.se