Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sommarens mest populära böcker – 10 semestertips

Semester betyder tid för att läsa. Äntligen en chans att koppla bort vardagen och läsa ikapp den senaste tidens mest omtalade böcker.
Vi tipsar om tio av sommarens hetaste titlar som bara inte får missas.

Köp 3 betala för 2 – välj bland tusentals populära böcker på Amazon.se 

Vi är många som förknippar semester och lugna stunder med en bra bok. Eller rent av ett helt knippe nya böcker att sluka – på stranden eller i hängmattan. När sommaren nalkas har du kanske planerat för en rad nya titlar att bocka av. Men även den mest inbitna bokslukaren behöver ibland inspiration på ny lektyr och nya författare att bekanta sig med.

Här går vi igenom tio kritikerrosade böcker utgivna på senare tid – som garanterat ger dig problem med att slita dig från raderna under sköna sommardagar.

Torsdagsmordklubben, Richard Osman, 2021

En deckardebut som utspelar sig i en pensionärsidyll på den brittiska landsbygden – där en av de skumma delägarna på Coopers Chase hittas ihjälslagen i köket. Den okonventionella Torsdagsmordklubben har fått ett riktigt fall att sätta tänderna i och bestämmer sig för att man ska lösa mordgåtan. Spänning och feelgood i samma andetag i denna bok som verkligen lever upp till dess hyllningar.

Här kan du köpa Torsdagsmordklubben av Richard Osman.

Alla ljuger, Camilla Grebe, 2021

Grebe bjuder in till ett ett välskrivet kriminaldrama där lögnerna står i centrum, vilket ju titeln antyder. Om en familj där allt är på väg att gå utför, laddad med spänning i varje sida och i sann “Nordic Noir”-anda. En riktig bladvändare som du inte släpper taget om!

Här kan du köpa Alla ljuger av Camilla Grebe.

Paradis City, Jens Lapidus, 2021

Actionladdad skildring av ett Sverige i en nära framtid, där klimatet hårdnat och kring no-go-zoner har höga murar byggts upp för att skydda de privilegierade. En ganska mörk roman, men fylld av underhållning och en hel del spänning – som alltid av Jens Lapidus.

Här kan du köpa Paradis City av Jens Lapidus.

Där kräftorna sjunger, Delia Owen, 2020

Delia Owens internationella succé bjuder på en berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris som du sent kommer att glömma. En storslagen debutroman, utnämnd till årets bok 2020, och något för dig som vill läsa ikapp en av de mest omtalade titlarna på senare tid.

Här kan du köpa Där kräftorna sjunger av Delia Owen.

De sanningar som förenar oss, Kamala Harris, 2021

Vicepresident Kamala Harris bjuder på insikter och kunskaper som hon lagt embargo på under sin karriär. Vilka har inspirerat henne? Och hur ska vi gemensamt gå mot en bättre framtid tillsammans? Det är frågor som Harris reder ut i en bok som bringar framtidstro.

Här kan du köpa De sanningar som förenar oss av Kamala Harris.

Allt vi inte sa, Sara Osman, 2021

Sofia och hennes två vänner Amanda och Caroline är tre välutbildade kvinnor i Stockholms innerstad med en vacker fasad. Men bakom döljer sig psykologisk ohälsa, lögner och en ganska mörk berättelse om en livets egentliga karusell. Sara Osman låter humor och träffsäkerhet komma in i en samtidsroman på ett skickligt sätt som gör att man snabbt flyter genom sidorna.

Här kan du köpa Allt vi inte sa av Sara Osman.

Dagen är kommen, Ninni Schulman, 2021

Den avslutande delen i den sju böcker långa och populära Hagforsserien – och en det är värdig avslutning. 576 sidor av spänning och dramatik i en bok där ett äldre par hittas mördade på sin gård bar två dagar innan jul. Ett omskakande fall för journalisten Magdalena Hansson samt poliserna Petra Wilander och Christer Berglund som jagar sanningen bakom dådet.

Här kan du köpa Dagen är kommen av Ninni Schulman.

Balladen om sångfåglar och ormar, Suzanne Collins, 2021

Den så efterlängtade fjärde delen av bokserien Hungerspelen. En berättelse som utspelar sig 64 år före originaltrilogin med Coriolanus Snow, blivande president av Panem, i fokus. I den här boken tar Collins upp ämnen som våldsanvändning, auktoritet och hur vi ska definiera oss som människor.

Här kan du köpa Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins.

Flocken, Johan Anderberg, 2021

Johan Anderberg tar oss till spelet bakom kulisserna under Covid-19-pandemin, där Sverige fick världens blickar riktade mot sig efter valet av strategi. Ett ordentligt grävarbete har gjorts när Anderberg går djupt in på tanken bakom flockimmunitet – det som gick från att vara ett suddigt fackligt begrepp till att bli en laddad handling med människors liv på satta på spel.

Här kan du köpa Flocken av Johan Anderberg.

Allt ingen sa, Richard Magyar, 2021

Fotbollsspelaren Richard Magyar berättar om vad som krävs för att ta sig till elitidrottens topp – och vad som krävs för att lyckas stanna där. Magyar belyser nedsidan med proffslivet och ger oss en bild från omklädningsrummet som inte alltid kommer ut. Men det är samtidigt en bok som ger inspiration och viktiga tips för alla som drömmer om att nå fram hela vägen i sin karriär.

Här kan du köpa Allt ingen sa av Richard Magyar.

Här kan du hitta sommarens populäraste böcker – köp 3 och betala för 2