Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Sommarens nya hudvårdsrutin – steget du bör utesluta

Sommaren är här och likaså din nya hudvårdsrutin.
Vi guidar dig hur du tar hand om din hud i sommar – produkterna du ska utesluta, och de du ska inkludera.
Säg hejdå till starka syror och hej till fukt och åter fukt.

Glöm inte solskyddet i sommar – spana in alla här

Sommaren är här, vilket inte bara innebär långa lata dagar på stranden och sena grillkvällar. Det innebär även en ny hudvårdsrutin som lämpar sig för solens starka strålar och långa svettiga dagar.

Sommaren är den perfekta årstiden för att låta huden andas och stabilsera sig.

Ett första steg i att göra hudvårdsrutinen sommarredo är att utesluta starka syror ur din hudvårdsrutin och istället fokusera på fukt. Exfoliera huden bara 1 gång i veckan istället för varje kväll/ varannan kväll och lägg istället till återfuktande nattmasker och toners med hyaluronsyra för att återställa huden efter en dag i solen.

En annan viktig del i din hudvårdsrutin är att satsa på bra solskydd som både verkar närande på din hy samtidigt som den har hög spf mot de starka solstrålarna. Solskydd bör du även bättra på under dagen så ha alltid med dig när du är på språng i sommar.

 

Sommarens hudvårdsrutin – alla steg

Mild rengöringslotion från Roche Posay

Även om vi inte bär så mycket tungt smink i sommar är det ändå viktigt att rengöra huden morgon och kväll. Dock kan du satsa på mildare rengöring, för att få bort resterna från dagen och ge din övriga hudvård en skjuts.

Effclar klaer från Roche Posay är en mild rengöringslotion som effektivt tar bort smuts, talg, smink, ögonmakeup och rengör huden på ett steg. Innehåller även Zink som  har en antibakteriell och talgreglerande effekt.
Termiskt vatten från La Roche-Posay skyddar och stärker hudskyddsbarriären.

Youth To The People Kale + Green Tea Superfood 

Efter att du rengjort ansiktet med rengöringslotionen från Roche Posay är det dags att ta bort de allra sista överflödiga.

Youth To The People ansiktsrengöring ger huden en extra kick med vitamin C, E och K.

Dessutom helt vegansk.

Nattmask från Klairs Freshly Juiced Vitamin E 

Ge ditt ansikte extra kärlek under natten och vakna med ett härligt glow på morgonen.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask innehåller E-vitamin som är känt som en utmärkt antioxidant.

Applicera som sista steg i din hudvårdsrutin på kvällen och tvättas sedan av på morgonen.

Klairs Freshly Juiced Vitamin E Mask är mest effektiv när den används med vitamin C. De två vitaminerna förbättrar effektiviteten hos den andra genom det antioxidant nätverket och skyddar huden från aktivt syre och förhindrar därmed åldringsprocessen.  Stress, UV-strålning och en ohälsosam livsstil kan snabba på hudens åldrandeprocess drastiskt.

Ansiktskräm Cellular Luminous 360 Anti-Pigment SPF 50 från Nivea

Glöm för guds skull inte solskyddet i sommar. Denna ansiktskräm från Nivea har hela spf 50 och verkar dessutom antipigmenterande mot tidigare pigmentfläckar orsakade av solens strålar. Cellular Luminous har dessutom en lätt formula som absorberas snabbt utan att ge ett fett lager.

Dear Klairs Supple Preparation ansiktstoner

Denna toner ger både fukt och förbereder huden optimalt inför kommande produkter.

Klappas lätt in med handflatorna, gärna i flera lager för extra plumpig effekt.

Tonern har en lätt gelformel som ger fukt och förbättrar hudens täthet. Innehåller Hyaluronsyra som reglerar hudens hydrolipid och lindrar irritationer.

La Roche-Posay rent vitamin C-serum, 30 ml

Efter att du duttat på tonern är det dags för serumet.

Ett C-vitamin serum är optimalt under sommaren då vitaminet minskar synligheten av pigmentfläckar samtidigt som det ger en fin lyster.

Serumet från La Roche Posay har en kombination av C-vitamin, salicylsyra och neurosin vilket tillsammans minskar tecken på åldrande som rynkor och pigmentfläckar och ger mjukhet och lyster till din hud. 

Ansiktsmask från Garnier 

Garnier Nutri Bomb Tissue Mask ger skön svalka efter en lång dag ute i solen.

Masken är fylld med ett serum av kokos och hyaluronsyra som hjälper till att återfukta och lugna din hud. En perfekt boost när huden har utsatts för solens starka strålar.

Huden får åter näring, fukt och resultatet är en strålande lyster.

Efter att du rengjort huden och preppat med tonern på kvällen vecklar du enkelt ut masken, placerar den varsamt på rengjort ansikte och anpassar den efter din ansiktskonturer. Låt den sedan verka i 15 minuter innan du tar av masken. Klappa in allt serum och voila –återfuktat och plumpad hud.

Spana in mer skönhetsprodukter här

Läs mer:

Här är sommarens sminkrutin – garanterat glow

Beauty on the go – 5 produkter som räddar resan

Allt om fotvård – så förbereder du fötterna inför sommaren