Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Stärk ditt barns självkänsla med läsning

De första åren i en persons liv skapar man grunden att stå på inför livets utmaningar. Ibland kanske det kan kännas övermäktigt och svårt för en förälder hur den ska kunna ge sitt barn de allra bästa förutsättningarna. Tur då att det finns olika knep att ta till. Läs stärkande böcker för självkänslan högt för ditt barn och skapa fina sunda minnen tillsammans.

Amazon.se har ett brett sortiment av barnböcker för alla åldrar

Att läsa för sina barn är inte enbart bra för språk-, läs- och skrivutvecklingen senare i livet utan kan nu även vara stärkande för barnets empati, självkänsla och förståelse för sin egna kropp och andras. Att läsa tillsammans med ditt barn stärker bandet mellan er men också ett tillfälle för reflektion, frågor, funderingar och diskussion. Ta en kvart till en halvtimme varje dag och läs ihop, var närvarande med ditt barn. För dens framtid, förtståelse och självkärlek. Att läsa är mer än kunskap, det är stärkande och utvecklande.

Så sätt er ner tillsammans, ta fram en bok och låt alla funderingar få komma. Ingen fråga är dum. Kanske kan du även ställa ditt barn frågor om det ni läser. Om vad ditt barn tänker på, vad tillexempel ”kärlek” är för den eller vilka egenskaper den värderar hos andra. Samtalet är minst lika viktigt som läsningen för barnets välmående och utveckling. Här nedan har vi listat några böcker som lyfter samtalet och som stärker både barnet, men kanske även dig som vuxen.

Fem boktips som stärker ditt barn

Hela fina jag, Hanna Albrektson

Pris: 84 kronor

Hela fina jag är en lekfull bok där hela kroppen får vara med. Här är det både rörelse och läsning på samma gång. En bok som skapar rörelseglädje och kroppkärlek.

Här kan du klicka hem barnboken

I like myself, Karen Beaumont

Pris: 169 kronor

En bok som uppmuntrar till att uppskatta sin kropp och sig själv för den man är. Från insidan och ut. Om en tjej som vet vad som verkligen är viktigt på riktigt. På engelska och passar barn från 2-6 år.

Här kan du klicka hem barnboken

Lilla boken om Stopp! Min kropp!, Åsa Karsin

Pris: 114 kronor

I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej.

Här kan du klicka hem boken

Godnattsagor för rebelltjejer : 100 berättelser om fantastiska kvinnor,  Elena Favilli och Francesca Cavallo

Pris: 179 kronor

En bok om tjejer som gjort stort avtryck, framställda som hjältar. En inspirerande och stärkande bok för både tjejer och killar.

Här kan du klicka hem barnboken

Happy within / Precis som jag är, Marisa J. Taylor översättning av Sandra Hansson

Pris: 102 kronor

En bok om mångfald, inkludering och självkärlek för barn i åldern 2-6. Text både på engelska och svenska.

Här kan du klicka hem barnboken

Vill du även träna logik med ditt barn? Spana då in dessa böcker