Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Stora sminkguiden: 14 tips för utekvällen

En lång festnatt kräver en makeup som svett inte biter på.
Vi guidar dig till den perfekta festsminkningen som håller timme efter timme på dansgolvet, och när du kommer hem kommer du se lika flawless ut som när du gick ut.

Hitta ditt favoritsmink på Amazon.se

Drinkar som for till höger och vänster, musik som flödar och kroppar som rör sig över dansgolvet. En utekväll kan minst sagt bli blöt, och att hålla sminket på plats en hel kväll kan vara en redig utmaning. Att lägga tid på att noja sig över sminket och gå på damernas eller herrarnas stup i kvarten för att fixera sminket är bortkastad tid. Tid du istället bör lägga på att leva utelivet fullt ut. Dansa, skratta, umgås och bara vara.

Utan en bra bas krackelerar sminkningen
Men det finns en väg att gå, där du både kan ha kakan och äta den. Nämligen att höja växeln i ditt makeup game och lägga en bra grund. För utan en bra grund krackelerar ytan fortare än ljuset.

Gör sminkrutinen, precis som din hudvårdsrutin, till en mysig stund tillsammans med vänner.

Ta ett glas ihop, sätt på en musiklista som peppar igång er och hjälp varandra att lägga den perfekta ögonskuggan eller den skarpaste eyelinern. Gör sminkstunden till en rolig stund där ni vågar testa er fram i skönhetsdjungeln och där ni tänjer gränser. Med en bra bas finns det utrymme att gå loss med färgglada ögonskuggor eller läppar och få fram just din personlighet.

Det som är festligt med smink är att det enda som sätter stopp är din egna fantasi. Så festa loss i glitter och glamour, utan att behöva oro dig för att ditt glam faller av.

14 steg för festmakeupen som håller timme efter timme:

1.Primer

Med en primer lägger du grunden för att foundation och concealer ska lägga sig fint över huden och vara på plats längre. När man ska måla en vägg så slipar och spacklar man innan man målar för att färgen ska hålla, detsamma gäller med primers. Välj primers efter ändamål. Önskas mer lyster så är primern från Ole Henriksen att föredra, men vill du ha en effekt av mindre synliga porer är primern från Benefit cosmetic att föredra.

Primer, Ole Henriksen.
Pris: 520 kr

Här kan du klicka hem primern

Primer, Benefit cosmetic
Pris: 117 kronor

Här kan du klicka hem primern

2. Concealer

När primern lagt sig börjar du med att applicera concealer under ögonen och på ojämnheter. Lägg ett tjockare lager under ögonen som du sedan fixerar med ett puder.

Concealer, Estée Lauder
Pris: 301 kronor

Här kan du klicka hem concealern

Concealer, Clarins
Pris: 340 kronor

Här kan du klicka hem concealern

3. Foundation

Efter att concealern är lagd är det dags för en foundation. Precis som med primern väljer du en foundation efter hudtyp och ändamål. Vill du ha en mer natulig look väljer du en mindre täckande foundation, då är CC krämen från Erborian ett bra val. Är du ute efter lyster och värme så är Diors Forever Skin Glow den optimala foundationen för dig. Vill du ha en mer matt effekt så är det istället Estée Lauders Double Wear foundation det bästa valet. Ett hett tips är att blanda i en highlighter i din foundation för ett mer naturligt glow.

Foundation, Dior
Pris: 544 kronor

Här kan du klicka hem foundationen

Foundation, Estée Lauder
Pris: 310 kronor

Här kan du klicka hem foundationen

Foundation, Sensai
Pris: 419 kronor

Här kan du klicka hem foundationen

CC-kräm, Erborian
Pris: 385 kronor

Här kan du klicka hem CC-krämen

Highlighter, LOréal Paris
Pris: 101 kronor

Här kan du köpa highlightern

4. Uppljusande concealer

Dags för concealer igen, men denna gång för att ljusa upp och markera.

Välj en nyans ljusare concealer med highlighter effekt. Applicera en liten mängd på näsan, vid högsta punkten på kindbenen, i ögonvrån och under ögonen samt på amorbågen för ett fylligare intryck av läpparna. En klassiker som funkat i alla tider är Yves Saint Laurents Touche Èclat.

Concealer,Yves Saint Laurent
Pris: 341 kronor

Här kan du klicka hem concealern

5. Contour

Med ett contourstick eller contourkit markerar du och framhäver din skönhet. Ett tips är att markera där solens strålar brukar träffa.

Highlighter och bronzerstick, By Terry
Pris: 344 kronor

Här kan du klicka hem produkten

Contourkit, Sleek make up
Pris: 86 kronor

Här kan du klicka hem produkten

6. Rouge

Svep med en lätt hand rouge på kindens högsta punkt. Tips till vardagssminkning är att svepa rougen över överlocken.

Rouge, Elizabeth Arden
Pris: 283 kronor

Här kan du klicka hem produkten

7. Bronzer

Svep över med lätt hand bronzer där du innan lagt contour om du önskar en riktigt solkysst look.

Bronzer, The Balm
Pris: 214 kronor

Här kan du klicka hem bronzern

8. Setting powder/ setting spray

Nu är basen lagd- dags att lacka över för att basen ska hålla hela natten. Det gör du antingen med ett puder eller en setting spray. Vill du maxa hållbarheten så kan du med fördel använda dig av både och. Ett tips är att packa med settingspray för att snabbt kunna fixera under kvällen.

Settingpowder med glow, Chanel
Pris: 576 kronor

Här kan du klicka hem pudret

Settingpowder för concealer, Laura Mercier
Pris: 333 kronor

Här kan du klicka hem pudret

Settingpowder, NYX
Pris: 105 kronor

Här kan du klicka hem pudret

Setting spray, Mac
Pris: 134 kronor

Här kan du klicka hem settingsprayen

9. Ögonskuggsprimer

Nu är det dags för att låta din kreativa ådra få utlopp. Men först se till att dina ögonlock är redo för ditt konstverk. Fixera med en ögonskuggsprimer för att ditt verk ska hålla.

Eyeshadow primer, NYX
Pris: 146 kronor

Här kan du klicka hem primern

10. Ögonskugga

Bara din fantasi kan sätta stopp. Välj efter stil och smak, på Amazon finns det något för alla. Kom ihåg att borsta bort överflödig produkt innan du beger dig ut på dansgolvet.

Ögonskuggspalett, Max Factor
Pris: 129 kronor

Här kan du klicka hem ögonskuggspaletten

Ögonskuggspalett, Sleek
Pris: 107 kronor

Här kan du klicka hem produkten

11. Eyeliner och inliner

Med en ljus inliner på fransraden och vid vattenlinjen så skapar du en illusion av en mer vaken blick och större ögon. Var mjuk på handen när du applicerar så det inte blir för tjock och kladdig linje. Här är det bättre att gå efter “less is more”. Vill du ha en dramatisk men samtidigt elegant look så är eyeliner något för dig, men det kräver en del träning för att få till den perfekta vingen så ta din tid och prova några gånger innan du drar upp kajalen på fest.

Inliner, KIKO Milano
Pris: 69 kronor

Här kan du klicka hem inlinern

Inliner, KIKO Milano
Pris: 74 kronor

Här kan du klicka hem inlinern

Eyeliner, Lancôme
Pris: 270 kronor

Här kan du klicka hem eyelinern

12. Mascara

För att fullända din ögonsminkning så är mascaran körsbäret på toppen. Vill du ha en mer naturlig look så är en brun mascara det rätta för dig. Vill du ha en klassisk look är det en svart mascara som gäller. Ett tips är att grunda med ett fransserum som vårdar fransarna innan du lägger ditt lager mascara.

Mascara, Lancôme
Pris: 400 kronor

Här kan du klicka hem mascaran

13. Ögonbryn

Ögonbrynen är de som ramar in ditt ansikte. I dag finns mängder av ögonbrynsprodukter på marknaden för olika ändamål. Det viktigaste rådet är att välja en form som du trivs i- om det så är stora och fluffiga eller mer markerade bryn. Det du dock kommer långt på är att ha en bryngele och en brynpenna. Måla först brynen med pennan för att sedan borsta till och fästa med gelen.

Ögonbrynspenna, LOréal Paris
Pris: 52 kronor

Här kan du klicka hem ögonbrynspennan

Ögonbrynspomade, Anastasia Beverly Hills
Pris: 527 kronor

Här kan du klicka hem ögonbrynspomaden

Ögonbrynsgel, NYX
Pris: 60 kronor

Här kan du klicka hem ögonbrynsgelen

14. Läppar

Sist men inte minst- läpparna. Välj färg efter tycke- inget är fel. Däremot finns det några tips för att läppstiftet ska sitta hela kvällen. Börja med scrubba och återfukta läpparna. Sedan applicerar du läppennan i konturerna av läpparna och på hela läpparna, ja du läste rätt. Läppstiftet håller nämligen längre om du grundat med läppenna.

Efter det målar du med läppstiftet. Tips nummer två är att hålla för ett tunt papper, exempelvis hushållspapper, för munnen och sedan svepa över ett setting powder. Då kommer färgen sitta som berget. 

Vill du ha lite mer kyssvänliga läppar kan du även svepa ett lipgloss över.

Lipliner, Chanel
Pris: 372 kronor

Här kan du klicka hem liplinern

Läppstift, Chanel
Pris: 407 kronor

Här kan du klicka hem läppstiftet

För fler sminktips – klicka dig in på Amazon.se