Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Suppa loss i sommar – surfing för alla

SUP, Stand Up Paddling, har tagit svenskarna med storm.
Och vi förstår det – dels för att det är ett roligt sätt att få flås på, och dels för känslan av att glida fram på vattnet en varm sommardag är svårslagen.
Det bästa av allt? Det är något för alla, nybörjare som proffs.

Äntligen kommer Prime day till Sverige, se till att bli medlem tills dess. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

SUP, förkortning av Stand Up Paddling, har blivit allt mer populärt.

Vattensporten har vissa likheter med surfing, men som är betydligt lättare att ge sig på som nybörjare.

Många ser det som första steget in i vattensporter.

SUP påminner en del om vågsurfing, skillnaden är att brädorna är större och att man står och paddlar sig fram.

Tack vare att du inte är beroende av vågorna för att ta dig fram är SUP väldigt tacksamt att utföra i Sveriges alla sjöar, älvar och hav. Ja till och med små åar kan du ge dig på.

Och ja, träning får du garanterat. Ger du dig ut på ett stilla hav så får du paddla på ordentligt, flåset kommer garanterat gå upp. Vågorna däremot, då får du den där härliga extra kicken istället.

Det här ska du tänka på när du ska suppa

Valet av bräda– desto bredare desto enklare. Välj en bredare variant om du är nybörjare, smalare om du vill avancera dig något.

Längre brädor – bättre glid. Perfekt om du är ute efter långturer till havs. Kortare brädor är enklare att styra och svänga med, lämpar sig bättre om du vill ut på vågorna.

Kläder efter väder– även på brädan.  På sommaren spelar det mindre roll vad du har på dig när du ska suppa, badkläder kan då vara att föredra. Vill du ge dig ut under kyligare månader kan det vara en god idé med våtdräkt i neopren som håller dig varm om du skulle trilla i.

Glöm inte att spänna fast dig. Använd alltid fångrem när du ska ut på vattnet. Fångremmen fästes på ditt ena ben samt i brädans akter. Om du skulle trilla i så kommer inte brädan fora iväg, vilket annars kan innebära farliga situationer då vägen tillbaka till land kan bli både lång och kantad med faror.

 

Bästa SUP-brädorna just nu

 

SUP-bräda från Deep Sea

Deep seas SUP-brädor är av hög kvalitet. Robusta och dimensionellt stabila tack vare sin innovativa men sedan beprövade dropstickkonstruktion.

Brädorna är uppblåsbara vilket är gynnsamt när du bor trångt och där varje yta räknas.

Att de är uppblåsbara gör de även enkla att transportera.

Med denna bräda medföljer även pump, paddel, bärväska och reparationssats.

SUP-bräda från F2 

Detta är det kompletta SUP-paketet för kvinnor.

F2 Stereo Women 10’5 SUP Board har allt du behöver i vattnet för en lyckad dag. På framsidan av brädan hittar du rivbeständiga bungee rep för säker förvaring av bagage. EVA-däcket ger komfort och grepp under dina sessioner. Dropstick-materialet är helt högkvalitativt och garanterar lång livslängd. Handtag gör det bekvämt att bära både fram och bak medan extra ringar gör att du kan fästa en sits.
I detta kit medföljer en pump, reparationssats, en förvaringsväska och en 3-delad paddel.

SUP-bräda från Cressi 

SUP-brädan från Cressi har allt ni behöver och mer därtill för en dag ute på sjön.

Med denna bräda kommer du känna dig som ett riktigt proffs på vattnet.

SUP-bräda från Bestway Hydro-Force™ 

Ett bra budgetalternativ om ni är nyfikna på SUP men inte vill bekosta sporten för mycket.

Kan ta upp till 100 kg, uppblåsbar med drop stitch-material som ger extrem hårdhet och hållbarhet.

Trots lite lägre pris än andra brädor är den av hög kvalitet. Ytlamineringen är av PVC-material och brädan lämpar sig bäst för långa turer på mer stilla vatten.

SUP-bräda från Bluefin Cruise 

En rejäl bräda från Bluefin Cruise i högkvalitet. För dig som kräver lite extra av din bräda och är ute efter den bästa upplevelsen. Bluefin Cruise brädor är så robusta att de kan motstå upp till 28 PSI.

Äntligen kommer Prime day till Sverige, se till att bli medlem tills dess. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

Läs allt om Prime day här

Läs mer:

Träningstillbehören du enkelt kan ta med på semestern

Pressa din egna juice i sommar – och andra vanor att börja med