Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Svalkande och uppiggande – så vill vi ha vårt kaffe i sommar

Svalkande och uppiggande.
Det är målet med sommarens kaffedrink.
Det krävs inte mycket för att göra den perfekta islatten.
– Här är allt du behöver.

Äntligen kommer Prime day till Sverige, se till att bli medlem tills dess. Just nu erbjuds en gratis testperiod. Signa upp här!

På sommaren sker ett skifte i fikakulturen. Varma pajer blir till svalkande glass och heta drycker blir till läskande drinkar. Alla kaffedrycker får en ny förstastavelse och istället för att värma händerna med to go-koppar, svalkar vi oss med kylt kaffe. 

En kaffetrend som slagit igenom i försommarvärmen är iskaffe som man tillagar med hjälp av fruset kaffe. Det är så enkelt som att frysa in kaffe i iskuber och plocka fram vid behov. Häll upp valfri mjölkdryck (havre, mandel, soja etc.) och lägg ner några kaffe-isbitar och vips har du en svalkande islatte i framför dig. 

Även om själva drycken i sig inte är svår att tillaga, finns det en del prylar man behöver för att lyckas. Så för att hjälper er på traven har vi samlat ihop några av sakerna som behövs för att skapa denna trendiga sommardryck.

Här är allt du behöver för att lyckas med iskaffet

Latteglas med handtag och sked

Slå dig ner i loungesoffan med en svalkande islatte eller bjud in till fika under äppelträden. Visst låter det idylliskt? Servera kaffet i snygga och praktiska glas som dessa latteglas från Cosumy

Löfbergs bryggkaffe  

Ska du ut på landet i sommar? Eller kanske till skärgården? Då kan det vara bra att bunkra upp med vissa torrvaror, som kaffe. Det kommer avnjutas både den ena och den andra kaffekoppen i sommar, det är en sak som är säker. Löfbergs Mellanrost är ett bryggkaffe med nötaktig sötma och ljuvlig eftersmak. Den här uppsättningen består av 12 paket vilket borde räcka till en hel del fikastunder under sommarledigheten. 

Isform i silikon 

Frys ner kaffet i dessa silikonformar med lock och plocka fram när solen skiner. Addera mjölk och du har allt du behöver för en svalkande iskaffe. 

Caramel Syrup 

Hur man tar sitt kaffe är väldigt individuellt. Vissa kör svart, andra tar hälften mjölk och några föredrar sött. Om du tillhör den sista kategorin är Monin Caramel Syrup något för dig. Det är en smaksättning till bland annat kaffe, cocktails och dessertdrycker och ger ditt kaffe en söt karamellsmak. 

XL-isformar

Ta sommarens kaffedrink till nästa nivå med dessa XL-iskuber. Formarna består av två olika figurer: fyrkantiga och runda – dessa kan såklart användas till mer än bara kaffe. 

Starbucks House Blend

Unna dig Starbucks-kaffe på hemmaplan med deras House Blend. Det är ett mellanrostat malet kaffe med smak av nötter, kakao och kolatoner. 

To go-mugg 

För kaffe på språng krävs en läckagesäker mugg i praktiskt design. På sommaren är det är även fördelaktigt om muggen har ett lock med sugrör, för att hålla ovälkomna gäster på avstånd. 

Receptbok varma och kalla kaffedrinkar 

När inspirationen tryter kan det vara välkommet med idéer från annat håll. Experimentera med varma och kalla kaffedrycker i sommar med hjälp av denna receptbok: Coffee Recipes: Hot and Cold Coffee and Espresso Beverages to Make at Home. Boken innehåller 50 recept på varma och kalla kaffedrycker. 

Bläddra bland ett stort utbud av bryggare, bönor och porslin på Amazon.se

Läs mer: 

Så gör du glass, sorbet och frozen yoghurt – på 30 minuter

Så lätt lyckas du med grillad lax – alla knep