Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Svenska böckerna du inte får missa i sommar

Att unna dig en stund för dig själv där du oblygt lägger dig i hängmattan med en bok, mitt på ljusa dagen, är en få förunnad lyx. Men vilka böcker bör man, och får man, inte missa?

Här hittar du sommarens bästa läsning på Amazon.se

Läsning är för hjärnan vad motion är för kroppen. Du utvecklar ditt ordförråd och du utmanar din hjärna på precis lagom nivå medan du, i ärlighetens namn, vilar. Dessutom är det otroligt stimulerande att ge sig hän en bra berättelse. En ganska schysst deal kan man tycka. Däremot kan det vara svårt att hitta rätt bland det stora utbudet av svenska böcker som finns på marknaden.

Därför vill vi hjälpa dig på vägen genom att lista sommarens bästa svenska böcker.

Flocken, Johan Anderberg, 2021
Pris: 208 kronor
Johan Anderberg undersöker Sveriges corona-strategi från det att Anders Tegnell basunerade ut att det svenska folket skulle uppnå flockimmunitet i takt med att viruset spred sig. Det här är en bok för den som vill djupdyka i världens mest dagsaktuella ämne och som samtidigt vill bilda sig en uppfattning om ett mycket polariserat sådant.

Här kan du köpa Flocken.

Allt ingen sa, Richard Magyar, 2021
Pris: 189 kronor
I den här självutlämnande boken beskriver Richard Magyar, tidigare fotbollsproffs i Sverige, Tyskland och Schweiz, om den ständiga kampen mot sig själv. På ett vackert sätt beskriver han hur det är att vara både sin bästa vän och sin värsta fiende, på samma gång. Naket bjuder han in läsaren till omklädningsrummet, för att läsaren ska förstå den starka manskulturen och vilka konsekvenser den kan få.

Boken kännetecknas av Richard Magyars öppenhet och det faktum att han också lämnar handfasta tips på hur du kan arbeta med dig själv. Det är en bok som är väl värd sin läsning, i synnerhet för den som upplever att det ibland är jobbigt att vara sig själv.

Här kan du köpa Allt ingen sa.

Sverigesommar: 599 fantastiska semesterupplevelser runt knuten, Colette van Luik, Johan Tell & Emilie Aune
Pris: 157,35 kronor
Vilken sommar passar det bättre att semestra på hemmaplan än i år? I den här boken får läsaren en chans att bläddra bland fantastiska ställen på mängder av olika platser runtom i landet. Colette van Luik, Johan Tell och Emilie Aune delar med sig av sina smultronställen – och de skiljer sig åt. I Sverigesommar: 599 fantastiska semesterupplevelser runt knuten kan ni upptäcka storslagna skogar, hisnande utsiktsplatser och härliga badklippor. Eller så kan du klättra upp i fyrar, utforska grottor, besöka världsarv och nationalparker.

Här kan du köpa Sverigesommar: 599 fantastiska semesterupplevelser runt knuten.

Snickra hemma: enkla projekt och smarta lösningar, Anna Jeppsson & Anders Jeppsson, 2021
Pris: 182 kronor
Det är populärt att ge sig hän ett projekt under sommarledigheten. Kanske behöver fasaden putsas? Kanske är det dags att bygga det där trädäcket som ni kommit överens om? Eller kanske vill du bara ha något litet att pyssla med? Oavsett vad det är du bestämmer dig för att göra i slutändan kan den här boken vara nyttig.

Genom  illustrativa byggbeskrivningar lär Anna Jeppsson och Anders Jeppsson dig att bygga solstolar och snygga lampor. De lär dig ta vara på gammalt virke, som sen kan användas till att snickra ihop en hylla, tavelram eller stege.

Här kan du köpa Snickra hemma: enkla projekt och smarta lösningar.

Gå i fängelse; kvinnor utan nåd, Camilla Läckberg, 2021
Pris: 199 kronor
På ytan verkar fyra väninnor ha allt: lyxiga villor i exklusiva förorter, framgångsrika karriärer och väluppfostrade barn. Men efter att en kväll spårar ur höjs insatserna enormt. Hemligheter de lovat att aldrig berätta kommer upp till ytan. Det blir en brytpunkt. De bestämmer sig för att förändra allt.

Det här är perfekt sommarläsning för den som vill njuta av en rafflande berättelse om kärlek, svek och gruvlig hämnd.

Här kan du köpa Gå i fängelse; kvinnor utan nåd.

Samlade verk, Lydia Sandgren, 2020
Pris: 69 kronor
Fjolårets vinnare av Augustpriset i den skönlitterära klassen är en berättelse om psykologstudenten Rakel och konstnären Gustav Beckers verk från 1980-talet och framåt. Det är en ambitiös skildring av Göteborg, modernitet och klassresor. Det är en roman som balanserar ämnen som kärlek, vänskap, konst och sorg med mystik. Väl värd att förkovra sig i när du gömmer dig undan förpliktelser och åtaganden i sommarsolen.

Här kan du köpa Samlade verk.

Här hittar du sommarens bästa läsning på Amazon.se