Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Tänk på det här – när du ska löpa i sommar

Sommar, sol och en skön löprunda.
Men se upp för vätskebrist och värmeslag.
Här är smarta prylarna du behöver för att slippa strul.

Spana in allt inom sport och fritid här

Vad är skönare än att snöra på sig träningsskorna och ge sig ut på några kilometers löpning i sommarvärmen? Oavsett om du springer i stan eller i skogen gäller det dock att vara smart så du undviker vätskebrist eller mår dåligt på grund av värmen.


Här är prylarna till löpningen du måste ha

Midjebälte med flaskor

Perfekt för den medellånga rundan, upp till milen. Du får inte bara plats med två flaskor, utan även mobiltelefonen. Den ryms i en praktisk ficka med genomskinligt touch screen-material.

Glasögon

Rundan blir absolut behagligare med ett par ordentliga glasögon. De skyddar inte bara mot solen utan också vinden. Just denna modell har flera olika typer av utbytbara glas, vilket är extra skonsamt för dina ögon beroende på väder.


Vätskeryggsäck

För längre rundor rekommenderas denna ryggsäck. Med extra flaskor blir kapaciteten drygt två liter. Dessutom finns praktiska fickor så du får med dig mobilen och annat nödvändigt

Keps

Oavsett om du föredrar att springa med solglasögon eller inte är kepsen nästan ett måste. Den skyddar både ansikte och hårbotten mot solen, samtidigt som den suger upp en del svett. Denna modell är ljus och luftig, vilket ger extra bra ventilation.

Kan ej hitta produkten.

Strumpor

På sommaren är det extra viktigt med tunna och luftiga strumpor för att undvika skavsår och blåsor. Klassiska löparstrumpor är det smidigaste alternativet, även kompressionsstrumpor kan vara bra då benen kan svälla en aning i värme.

Överdel

Tajt överdel för att transportera bort svett på bästa sätt? Eller luftigt linne för skön ventilation? Oavsett vad du väljer är det viktigaste att tröjan är tunn och i funktionsmaterial. Denna topp har bra komfort med fokus på skön, lös passform.

Vätskeersättning

När du är klar med löpningen i sol och värme – se till att återställa balansen av salter och mineraler i kroppen direkt. Det hjälper din återhämtning och du minskar risken att bli uttorkad.

Kan ej hitta produkten.

Spana in fler produkter till din löprunda här

Läs mer:

Så får du till träningen med småbarn

Så råder du bot på benhinneinflammation

Så tar du din löpning till nästa nivå