Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Tio solcellslampor som lyser upp trädgården

Solcellslampor har gjort det enklare och billigare att ljussätta din trädgård. Eftersom du slipper dra sladdar kan du låta fantasin få fritt spelrum. Här är tio lampor som gör din tillvaro lite ljusare.

Ljus på tomten är ett härligt sätt att njuta av trädgården även när det är mörkt. Och den moderna solcellstekniken har gjort det enkelt att ljussätta där det förut var både komplicerat och dyrt.

När du bestämmer dig för att placera ut solcellslampor i din trädgård finns det några tumregler att hålla sig till. 

1. Definiera gränserna

Placera gärna några lampor vid tomtens gränser. Det ger en känsla av volym och storlek som är tilltalande för ögat. 

2. Gruppera där det är mörkt

Solcellslampor ger inget starkt ljus. Därför är det bra att ställa några lampor i klunga på trädgårdens mörkaste platser. Tre lampor på samma ställe ger en genomtänkt och mysig känsla.

3. Använd slingor i buskarna

Solcellsdrivna ljusslingor som du placerar på buskar eller häckar ger ljuset en svävande effekt som höjer trivseln. Det finns slingor med både vitt och färgat ljus.

4. Häng lyktor i träden

Rislampor som rör sig i vinden ger din trädgård liv även nattetid. Var inte rädd för att använda olikfärgade eller mönstrade lampor.

5. Ljussätt gångar

Att sätta lampor längs trädgårdsgångar är inte bara snyggt. Det är ju praktiskt att se var man går också. Här kan du använda platta lyktor som du enkelt trycker ner i marken brevid gången.

Nedan är de mest populära produkterna för trädgårdsbelysning på Amazon just nu

Lyktor

En praktisk liten spotlight där solcellen kan placeras i soligt läge och själva lampan där det är mörkare. Perfekt för att lysa upp exempelvis trädstammar.

Stilren lykta som är perfekt att placera vid trädgårdens gränser. Säljs i paket om 16 stycken, och det räcker även för att definiera en större trädgård.

Gångbelysning

En högre gånglampa passar bra om du har högt gräs eller rabatt längs gången. Säljs i sexpack.

Flata lampor passar bäst om du har kortklippt gräs eller sand längs din gång. Bara att trycka ner på lämpligt avstånd. Åttapack.

Slingor

Perfekt slinga för häckar, staket eller murar. Säljs i tvåpack om tolv meter.

Den här sju och en halv meter långa slingan är perfekt för en mur eller att hänga mellan två träd.

Dekorationslyktor

Rislampor ger en ombonad känsla i trädgården. Häng mellan träden eller stolpar på uteplatsen. 30 små ledlyktor på en sexmeters slinga.

Snygg lykta som ger känslan av levande ljus. Perfekt att ställa på en bord eller hänga i en gren.

Vill du bläddra bland ett större utbud?