Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Tips och inspiration – så inreder du med jute

Sugen på att göra om hemma?
Hoppa på den lantliga, boho-inspirerade trenden och inred med jute.
Vi tipsar om inredningsdetaljer som sätter naturen i fokus.

Bläddra bland ett stort utbud av inredning i jute på Amazon.se

Vad är jute egentligen och hur används det i inredningssyfte? I den här artikeln reder vi ut vad jute är och hur det går att använda i hemmet.

Bakgrundsfakta jute 

Jute är ett så kallat bastfiber och kommer från växtriket. Det utvinns ur corchorus-plantor som ofta växer i asiatiska länder som Kina, Indien och Napal och det är från själken på dessa plantor som man utvinner jutefiber. Av jutefiber tillverkas tyget jute som har ett brett användningsområde. Exempel på saker som tillverkas av jute är säckväv (till emballage eller i dekorationssyfte), snören och rep, korgar och mattor. 

Jute som inredningstrend

Jute kan, som nämnt ovan, användas i dekorationssyfte – ofta för att uppnå en lantligt eller bohemisk känsla i hemmet. Att inreda med mattor, förvaringskorgar och bordstabletter i just jute har blivit en relativt hypad trend de senaste åren. 

Jute är inte det enda naturmaterialet som trendar i inredningssammanhang. Det konkurrerar bland annat med rotting och bambu som ofta syns i möbler eller prydnader. 

Det är inte alls svårt att haka på jute-trenden – det finns gott om inspiration att hämta och utbudet av inredning är stort. Och för att hjälpa dig på traven i din jakt på naturinspirerad inredning, har vi letat fram ett antal produkter som kan fungera som utgångspunkt. Här hittar du allt från knoppar till blomkrukor till bordstabletter. 

Så inreder du med jute – 9 produkter som fixar den lantliga viben 

Bordslöpare av bomull och jute 

Hängande förvaring av jute 

Knoppar av jute och järn 

Förvaringslådor av jute 

Rund matta med fransar

Hängande blomkruka

Kan ej hitta produkten.

Stor förvaring av jute 

Runda bordstabletter 

Väggförvaring av jute 

Läs mer: 

Så inreder du trädgården rätt

Piffa upp hemmet till budgetpris – inredning under 500-lappen