Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Topplistan: Böckerna folk läser just nu

Ledigheten närmar sig och så också mer tid för att luta sig tillbaka med en bok.
Svårt att veta vilken bok du ska börja din semester med? Då har du kommit rätt.
Här är böckerna som svenskarna just nu läser.

Spana in det stora utbudet av böcker på Amazon.se här

Sommar och ledighet vilket innebär sköna dagar på stranden eller på ert kära lantställe.

Ledighet innebär också en hel del tid över – perfekt för att luta sig tillbaka med den där boken man länge har velat läsa.

Svårt att veta vilken bok du först ska mala? Då har vi tagit fram några förslag som garanterat kommer få dig att sitta i timmar och tappa tid och rum.

Fem böcker att läsa i sommar

Papperspalatset

Romanen Papperspalatset av Miranda Cowley Heller återfanns på New York Times bästsäljarlista när den kom ut i början av året. En roman som garanterat kommer trollbinda dig när lutar dig tillbaka i hammocken.

Handling: En sommarmorgon vaknar Elle Bishop, trebarnsmor och lyckligt gift, i familjens sommarhus i Cape Cod. Men så erinrar hon sig det passionerade mötet med barndomsvännen Jonas kvällen innan, med deras respektive kvar inne i huset. Nu ställs Elle inför ett livsavgörande beslut då hon måste välja mellan den trygga tillvaro hon skapat med sin älskade make Peter, och det liv hon föreställde sig att hon skulle leva med ungdomskärleken Jonas, om inte en tragisk händelse hade förändrat deras liv. Papperspalatset utspelar sig under ett dygn men spänner över Elles barndom till det ögonblick hon måste göra sitt val. Ömt men samtidigt förkrossande utforskar romanen ett liv fyllt av trasiga relationer, övergrepp, frånvarande vuxna och mörka hemligheter.

 

Kodnamn – PAM

I Kodnamn Pam får vi följa Petra Malm, den första kvinnliga operatören i specialförbandet SOG, inriktat på underrättelse och strid. Under kodnamnet PAM åker hon i över ett decennium på otaliga hemliga högriskuppdrag och det är först nu, som civil, som hon kan prata om delar av det hon upplevt som operatör.

Här berättar hon om operationer i krigsdrabbade länder, om svårigheten att vara kvinnlig pionjär i en manlig värld där man är maximalt utsatt och där kraven är nära gränsen för det möjliga. Men också om hur du som civil kan jobba med begrepp som är centrala inom det militära, som tillit, motivation och lojalitet.

Boken är skriven av Petra Malm själv, och vill man bli inspirerad i sommar så är denna bok boken för dig.

 

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna

Joyce Carol Oates har flera toppsäljande romaner, hennes senaste stora roman, Mitt liv som råtta, blev en succé och nominerad till bland annat årets bok.

Natten. Sömnen. Döden. Och stjärnorna berättar Joyce Carol Oates historien om hur en familj prövas i svallvågorna av en tragedi, hur banden mellan familjemedlemmarna påverkas och hur var och en reagerar på sitt eget vis – mer eller mindre oväntat.

 

Handling: Whitey McClaren är före detta borgmästare och en respekterad man i samhället där han bor. När han en dag stannar bilen för att hindra två poliser som brutalt misshandlar en man, slutar det med att han själv blir angripen. Den korta tid som återstår av hans liv tillbringar han på sjukhus, omgiven av sin hustru Jessalyn och de fem vuxna barnen.

En bok att bokstavligen slukas upp av.

 

Välkommen till Evigheten

Camilla Grebes senaste deckare fångar in oss direkt och det blir svårt att slita sig från raderna. Perfekt att ha med i strandväskan för lata, lugna, dagar på stranden i sommar.

Handling:Lykke Andersen – redaktör, författarhustru, tonårsmamma och, enligt omgivningen, inte ett spår våldsam – står anklagad för mord.

Vad har hänt på familjens idylliska gård? Har det att göra med det som skedde där åtta år tidigare? Och varför vägrar Lykke att tala med någon annan än kriminalkommissarie Manfred Olsson?

”Välkommen till Evigheten” är ett modernt ödesdrama och en hyllning till det mest klassiska av deckarteman: mysteriet med det slutna rummet. Vem äger sanningen? Och är det skillnad på att göra rätt och att göra det rätta?

 

 

Vår mamma Lill-Babs

Den folkkära artisten Lill-Babs lämnade oss för ett par årsedan.

Nu har hennes tre döttrar Monica Svensson, Malin Berghagen och Kristin Kaspersen för första gången tillsammans skrivit ner sina minnen, och deras mammas betydelse för många, i bokform om sin hyllade mamma. Ett unikt gemensamt projekt där de delar personliga minnen, bilder och tankar om en av vår tids mest folkkära artister, ur sina olika perspektiv.

I boken Vår mamma Lill-Babs får vi komma bakom kulisserna i både turné­livet och familjelivet och lära känna artisten, förebilden och mamman Barbro Svensson genom döttrarna Monica, Malin och Kristin.

En bok att ta fram när du vill luta dig tillbaka för en stund och läsa om en av Sveriges mest älskade artister.

Spana in fler böcker här

 

Läs mer:

5 biografier du måste ha hemma i bokhyllan

Skapa din oas med värmande eldar och svalkande segel

Böckerna för dig som vill fokusera inåt